Hlavní obsah

Americký kytarista Di Meola připomene v Praze Lennona a McCartneyho

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejlepších fusion a jazzových kytaristů Al Di Meola zavítá 1. listopadu do pražského Divadla Hybernia. Vedle nového alba Morocco Fantasia nabídne třeba i své verze známých skladeb Johna Lennona a Paula McCartneyho.

Foto: Arts Marketing

Al Di Meola

Článek

Di Meola se proslavil v sedmdesátých letech, když s Chickem Coreou a se skupinou Return to Forever natočil některé z kultovních fusion nahrávek. S kytaristy Johnem McLaughlinem a Paco de Luciou zase vydali velmi úspěšný živák Friday Night in San Francisco a pracovně se setkal také s českým rodákem Janem Hammerem, který patřil k velmi známým jménům americké scény hlavně v osmdesátých letech.

Vítěz mnoha anket a držitel mnoha hudebních cen včetně Grammy si pohrával se škatulkami jako flamenco, latina i elektronika, turné absolvoval také s mexickým rockerem Carlosem Santanou.

Nyní hraje hlavně akusticky. Aktuálně má na programu kromě vlastní tvorby skladby dvojice John Lennon & Paul McCartney i argentinského skladatele tanga Astora Piazzolly. Vstupenky na koncert jsou v síti Ticketpro od 590 do 1590 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám