Hlavní obsah

Nová alba: The National, Living Colour, Poetika či Instinct

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S pomalu se vkrádajícím podzimem se na sebe rozhodli více upozornit umělci, kteří se pohybují spíše v alternativnějším hudebním ranku. Je tu novinka amerických The National, jejich kolegů Living Colours nebo Britů Nothing But Thieves. Probudila se i česko-slovenská scéna, na trh šla alba Martina Haricha, Poetiky nebo kapely Instinct.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Nová CD

Článek

The National: Sleep Well Beast

Foto: 4AD

Foto 4AD

Americká kapela The National na svém v pořadí sedmém studiovém albu mísí prvky indie rocku, z něhož ve své hudbě vychází, s vlivy art rocku i punku. Výsledkem je pestrá kolekce, která je hluboká v aranžích, textové výpovědi i celkovém sychravém vyznění.

Martin Harich: Mapy

Foto: Warner Music

Čtvrté studiové album slovenského mladíka Martina Haricha v sobě nese cesty. Písně skládal a z velké části nahrával při svých „tuláckých“ výpadech mimo domov, a tak je na desce písnička, kterou dokončil na břehu moře, v karavanu či v hotelu.

Poetika: Trinity

Foto: Universal Music

Česká trojice Poetika se po několika singlech dostala k debutovému albu. Trojice na něm nabízí příjemné písničky, v nichž spojuje pop, rap i živé hraní. Především ale ctí silné melodie jako základ své tvorby.

Instinct: Na inzerát

Foto: Warner Music

Slovensko-česká skupina Instinct vznikla v Praze, nicméně její zpěvák Lukáš Ciho je Slovák, a tak texty jsou slovenské. Jde o příjemný poprock, ve kterém je patrná tuzemská hudební historie od osmdesátých let po současnost. Na albu je i coververze písničky Zlodej slnečníc od kapely Elán.

Living Colour: Shade

Foto: Megaforce Records

Po osmi letech vychází v pořadí šesté studiové album americké crossoverové kapely, která si své nejslavnější období prožila v devadesátých letech. Aktuálně ve svých písních nechává doznívat atmosféru té doby, přičemž všichni čtyři členové jsou ve svých oborech mistry, což je základ desky.

Jack Johnson: All The Light Above It Too

Foto: Universal Music

Folkrockové album bylo nahráno loni v Johnsonově nahrávacím studiu Mango Tree na Havaji. Poprvé za mnoho let je instrumentace dílem Jacka Johnsona, a tak skladby jistým způsobem rezonují se čtyřtstopovými nahrávkami, které odstartovaly jeho kariéru před sedmnácti lety.

Nothing But Thieves: Broken Machine

Foto: Sony Music

Britská kapela Nothing But Thieves je na scéně teprve pět let. Za tu dobu si získala velmi dobrou pověst a svým aktuálním druhým albem ji obstojně obhajuje. Patří mezi skupiny, které táhnou k alternativnímu rocku. V jejím pojetí se přesto neztrácejí jasné melodické linie či čitelnost jednotlivých skladeb.

Sklep: Naposlech 2012-2014

Foto: Warner Music

Poslední výlov ze sítí sklepovských písní je třetím dílem hudebního provázení po hrách slavného pražského divadla. Na albu je šestadvacet skladeb, v nichž se jako zpívající sólisté představují Tomáš Hanák, Milan Šteindler, David Vávra a další.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám