Hlavní obsah

Film Masaryk představuje nový trailer. Do kin jde snímek 9. března

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Film režiséra Julia Ševčíka, věnovaný jednomu životnímu období diplomata a politika Jana Masaryka, nyní představuje nový trailer. Hlavního hrdinu představuje v situacích z osobního života a v kontextu blížící se druhé světové války. Snímek vstoupí do kin 9. března 2017.

Trailer k filmu MasarykVideo: Bioscop

 
Článek

Film získal 14 nominací na cenu Český lev. Celkem byl nominován ve 13 kategoriích včetně nejlepšího filmu, scénáře a režie (nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli má dvě nominace).

A jaké lidské poselství může film Masaryk dnešnímu divákovi předat? „Ideály jsou krásné, ale není žádný med za ně bojovat. Je téměř lhostejné, zda se film odehrává v době zápasu proti německému expanzionismu, či zda by byl o nástupu komunismu nebo jiného barbarství. Hrdinu v každé době definuje to stejné – odhodlání postavit se zlu navzdory vědomí, že šance na úspěch je malá,“ uvedl režisér Julius Ševčík.

Foto: Bioscop

Eva Herzigová a Karel Roden ve filmu Masaryk

Už v závěru loňského roku byl snímek promítán v limitované premiéře v kině Lucerna a všechna představení byla vyprodána.

Film Masaryk se také představí na programu Mezinárodního filmového festivalu v Berlíně, a to v prestižní sekci Berlinale Special. Ta představuje mimořádná díla a pocty významným osobnostem světového filmu.

Česko-slovenský film Masaryk vznikl v produkci společnosti IN Film a Rudolfa Biermanna. Koproducentem filmu je Česká televize a další. Distributorem filmu Masaryk v ČR je společnost Bioscop.

Reklama

Související články

Masaryk v předpremiérách

Nový snímek režiséra Julia Šev číka Masaryk, věnovaný jednomu životnímu období diplomata a politika Jana Masaryka, sice vstoupí do kin 9. března 2017, ale již...

Výběr článků

Načítám