Hlavní obsah

George Lucas bude mít muzeum Hvězdných válek za miliardu dolarů

Novinky, Stanislav Dvořák

Filmař George Lucas umístí své muzeum do Los Angeles poté, co se projekt nepovedl v Chicagu. Mělo by stát miliardu dolarů, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Los Angeles vznikne muzeum George LucaseVideo: Reuters

 
Článek

Vznik muzea potvrdil také starosta Los Angeles Eric Garcetti: „Věřil jsem ve vizi Lucasova muzea a šel jsem si za tím, protože vím, že L.A. je ideální místo pro zajištění co nejširšího publika.“

Muzeum bylo plánováno pro Chicago, tam ale Lucas narazil na právní problémy a poté návrh stáhl. Starosta Garcetti ihned zareagoval a nalákal ho do kalifornské metropole. Muzeum by mělo ukázat především nejrůznější malby i digitální výtvarná díla vztahující se k Hvězdným válkám, jejichž první díl viděli diváci už v roce 1977. Pozemek pro chystané muzeum leží hned vedle Jihokalifornské univerzity, kde sám Lucas studoval film a setkal se tam třeba se Stevenem Spielbergem.

Foto: Profimedia.cz

George Lucas

Scenárista, režisér a producent George Lucas, který se narodil v Kalifornii roku 1944, sice vydělal nejvíce na trikových Hvězdných válkách, věnoval se ale i jiným projektům. Napsal např. scénář k Indiana Jonesovi a chrámu zkázy a také k seriálu Mladý Indiana Jones nebo režíroval film Americké graffiti.

Práva na Hvězdné války prodal v roce 2012 společnosti Walt Disney, jež nedávno přišla s filmem Rogue One: A Star Wars Story, zahajujícím samostatnou sérii.

Reklama

Výběr článků

Načítám