Hlavní obsah

Mercuryho má hrát Malek ze seriálu Mr. Robot, prozradil režisér

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herec Rami Malek, známý z aktuálního seriálu Mr. Robot, zřejmě bude hrát zpěváka Freddieho Mercuryho v dlouhá léta připravovaném filmu.

Foto: Jordan Strauss, AP

Rami Malek získal cenu za herecký výkon v dramatickém seriálu Mr. Robot.

Článek

Režisér Bryan Singer, který by měl snímek o hudební legendě točit, napsal na internetu, že „se těší na to, jak Rami Malek bude hrát Freddieho”. Sám herec, který za Mr. Robota obdržel cenu Emmy, to zatím nepotvrdil, žádná oficiální smlouva zřejmě uzavřena není.

Za scénář je aktuálně odpovědný Anthony McCarten, mimo jiné autor Teorie všeho, a dohled nad filmem, hlavně po hudební stránce, chtějí mít i původní členové Queen Brian May a Roger Taylor.

Původně měl hrát Mercuryho Sacha Baron Cohen alias Borat, ale po delších diskuzích se s Queen ve zlém rozešel. Připadal jim prý jako extrémní osobnost, která na sebe strhává příliš pozornosti, což u životopisného filmu není výhodou.

”Myslíme, že ve filmu o Freddiem nesmí nic odvádět pozornost, musíte úplně rozpustit pochyby, musíte věřit, že ten člověk, co hraje Freddieho, je opravdu Freddie, to by se Sachou nešlo,“ řekl Brian May.

Cohen však tvrdí, že May chtěl uhlazovat pravdu o divokém drogovém a promiskuitním životě homosexuálního zpěváka.

Bubeník Roger Taylor jednou zmínil, že by ho měl hrát Ben Whishaw, jenž figuroval třeba v bondovce Skyfall a ve filmu Stoned hrál Keitha Richardse z Rolling Stones. To už ale také neplatí a rovněž původní scénář byl předělán.

Letos se v britských médiích objevila informace, že film se nebude zabývat jen zlatou érou 70. a 80. let a neskončí smrtí Freddieho Mercuryho. Polovina filmu by se tak musela zabývat tím, co dělal Brian May bez Mercuryho, což není zdaleka tak atraktivní.

Reklama

Výběr článků

Načítám