Hlavní obsah

Kytarový festival navštíví i spoluhráčka Michaela Jacksona

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouholetá spoluhráčka Michaela Jacksona a Jeffa Becka Jennifer Batten zahraje v Česku v rámci festivalu Kytara napříč žánry, který proběhne 9. října až 26. listopadu v několika městech.

Foto: kytaranapriczanry.cz

Jennifer Batten

Článek

Kytaristka odehraje sérii sólových koncertů (Tábor, Varnsdorf) a v Praze vystoupí 14. října v hlavní budově městské knihovny společně s písničkářkou Janou Šteflíčkovou a Dagmar Voňkovou.

Několik vystoupení v Česku nabídne také americký kytarista, skladatel a aranžér Adam Rafferty (např. 9.11. v Paláci Akropolis), dále Holanďanka Karlijn Langendijk (9.10. Atrium na Žižkově), němečtí kytaristé Sönke Meinen, Lorenz Schmidt, Silvio Schneider a Ingo Halama a jejich čeští kolegové Norbi Kovács, Libor Šmoldas Miloslav Klaus a Stanislav Barek.

„Letošní ročník Kytary napříč žánry mimo jiné ukazuje, jak zajímavými kytaristy a tvořivými hudebníky dokážou být ti, kteří se věnují také pedagogické práci,” říká ředitel festivalu Stanislav Barek, sám dlouholetý kytarista a učitel hry na tento nástroj, a dodává: “Netýká se to jen mých německých kolegů Lorenza Schmidta, Silvia Schneidera či našeho Miloslava Klause. Jeniffer Batten letos také připravila pro Prahu jeden ze svých workshopů, ale hlavně na závěr festivalu oslavíme v Rudolfinu 91. narozeniny legendárního nestora české kytary a pedagoga světového renomé Jiřího Jirmala.”

Podrobnosti o koncertech najdete na stránkách www.kytaranapriczanry.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám