Hlavní obsah

Letní Letná zveřejnila první hvězdy

Právo, rh

Mezinárodní festival nového cirkusu a divadla Letní Letná, jehož třináctý ročník se uskuteční od 18. srpna do 4. září v pražských Letenských sadech, zveřejnil své první zahraniční hvězdy.

Foto: archiv Letní Letná

Produkce Limbo slibuje nevšední podívanou.

Článek

První z nich je australsko-britská inscenace Limbo, jež vznikla v koprodukci Strut & Fret production house, Underbelly productions a Southbank Centre. Spojuje kabaret, nový cirkus, akrobacii, kouzelnické iluze a živou hudbu.

„Limbo v režii Scotta Maidmenta zavede diváky do temného podsvětí, kde vládnou špičková akrobacie, neuvěřitelné fyzické výkony i infarktové kouzelnické iluze,“ líčí ředitel festivalu Jiří Turek. Na kulatém jevišti, které je umístěno uprostřed mezi diváky, vystupuje soubor špičkových zahraničních umělců z Montrealu, New Yorku, Marseille a Austrálie – polykačka mečů Heather Holliday, akrobat na tyči popírající gravitaci, beatboxer a klaun Mikael Bres, akrobatický tanečník Hilton Denis, vzdušná akrobatka Evelyne Allard, akrobat na rukou Danik Abishev a hadí muž Aurelien Oudot. „V představení hraje důležitou roli živá hudba plná divokých melodií, elektroakustických zvuků a hravých rytmů,“ dodává Turek.

Nejlepší party mezi nebem a peklem, jak zní podtitul produkce, uvidí diváci v unikátním prostoru secesního dřevěného šapitó se zrcadly Magic Mirrors. Uvedena bude celkem šestnáctkrát včetně dvou odpoledních představení pro rodiny s dětmi.

Z dalších zahraničních hostů přijedou na Letenskou pláň francouzští Cirque Le Roux s představením The Elephant in the Room spojujícím cirkus s filmovou noir atmosférou, a australský soubor Circa se snovým představením Beyond.

Předprodej vstupenek na všechny tři zahraniční soubory za zvýhodněné ceny (platné do 30. dubna) začíná 2. března na www.letniletna.cz, kde také zájemci najdou další informace a přesné termíny jednotlivých představení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám