Hlavní obsah

Tanec Praha vrcholí - v Karlíně se představí Batsheva Dance Company

Právo, Marcela Benoniová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V tyto dny vrcholí 27. ročník Mezinárodního festivalu Tanec Praha. V Hudebním divadle Karlín se 24. a 25. června poprvé v Praze představí slavný taneční soubor Batsheva Dance Company z Tel Avivu s inscenací Last Work izraelského choreografa Ohada Naharina. Tento umělec je v odborné i laické taneční veřejnosti velmi známý, stal se jedním z nejžádanějších tvůrců na poli současného tance.

Foto: Gadi Dagon

Batsheva Dance Company se poprvé představí v Praze inscenací Last Work.

Článek

V Praze byla jeho díla v rámci Tance Praha již několikrát uvedena, například v repertoáru Ženevského baletu, Batsheva Ensemblu. Nyní je jedna z jeho choreografií pod názvem decadance na repertoáru Baletu Národního divadla na Nové scéně v Praze. Inscenace Last Work stylově navazuje na Naharinův fascinující pohybový slovník, v symbolech reflektuje nejistotu i rozvrácenost světa. Hudební inspirace je mnohovrstevná, taneční gradace velkolepá.

Vedení festivalu Tanec Praha se letos podařilo představit skutečně dramaturgicky vyváženou sbírku inscenací i souborů, z nichž bezesporu Batsheva Dance Company co do kvality vede prim.

Reklama

Výběr článků

Načítám