Hlavní obsah

Filmové premiéry: Hunger Games: Síla vzdoru, Život podle Václava Havla, MY 2 a Příšerný vlasy

Právo, Věra Míšková

Hlavní hrdinka pokračování Hunger Games s podtitulem Síla vzdoru 1. část prožívá nejtěžší období svého života. Život podle Václava Havla je osobním pohledem režisérky Andrey Sedláčkové na život muže, který pro ni byl velkým hrdinou. Milostný příběh ze současného velkoměsta se jmenuje MY 2. V gigantickém ubytovacím projektu pro nižší vrstvy v Caracasu se odehrává film Příšerný vlasy.

Upoutávka na film Hunger Games: Síla vzdoru, 1. část

 
Článek

Hunger Games: Síla vzdoru, 1. část

Ačkoli z Her čtvrtstoletí vyvázla jakžtakž se zdravou kůží a máma se sestrou jsou v bezpečí, Katnissiny starosti ještě neskončily. Vládnoucí krutý Capitol srovnal se zemí Dvanáctý obvod, zahynuly tisíce lidí a Katniss se nemůže zbavit pocitu viny. Do čela odboje se postavil donedávna prakticky neznámý Třináctý obvod. Jako každá válka i tato přináší oběti na obou stranách, rozdíly mezi dobrem a zlem se postupně stále více stírají.

Hunger Games: Síla vzdoru, 1. část, USA 2014, sci-fi thriller, 125 min., režie: Francis Lawrence, hrají: Jennifer Lawrenceová, Josh Hutcherson, Woody Harrelson, Julianne Mooreová, Donald Sutherland a další.

Život podle Václava Havla

Hlavním vypravěčem je sám Havel, jehož život sledujeme mimo jiné prostřednictvím neznámých záběrů a fotografií z jeho dětství, vojenské služby, divadelních začátků, chartistického i prezidentského období.

Život podle Václava Havla, Česko 2015, 70 min., režie: Andrea Sedláčková

MY 2

Třicetiletá Ema na útěku od manžela zakotví uprostřed noci u svého kadeřníka Tonyho, kterého skoro nezná. Postupně se sbližují a jejich přátelství se mění v hlubší vztah, přestože Tonyho nespoutaný život je pro Emu často těžko pochopitelný.

Upoutávka na film MY 2

MY 2, Česko 2014, romantický, 99 min., režie: Slobodanka Radun, hrají: Jana Plodková, Ondřej Nosálek, Adam Mišík, Luděk Sobota, Milena Steinmasslová a další.

Příšerný vlasy

Devítiletý kudrnatý Junior se připravuje na focení do školní ročenky. Trvá na tom, že na fotce musí vypadat jako jeho oblíbení popoví zpěváci – k čemuž mu schází hlavně rovné vlasy. Jeho matka se děsí chlapcových dlouhých pobytů před zrcadlem a snaží se ho „normalizovat“. Dětská odvaha být sám sebou tvrdě naráží na netoleranci...

Upoutávka na film Příšerný vlasy (Pelo malo)

Příšerný vlasy, Venezuela/Argentina/Peru/Německo 2013, 93 min., režie: Mariana Rondónová, hrají: Samuel Lange Zambrano, Samantha Castillo, Beto Benites a další.

Může seVám hodit na službě Zboží.cz:

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám