Hlavní obsah

Nová alba: Linkin Park, ZZ Top nebo Ed Sheeran

Právo, Jaroslav Špulák

V tomto týdnu se na pulty obchodů digitálních i kamenných dostávají alba hvězdných Linkin Park nebo skvělého britského písničkáře Eda Sheerana. K nim se mimo jiné připojuje i nová deska Hradišťanu.

Článek

Linkin Park: The Hunting Party

Foto: Warner Music

Nová alba

Nové album americké skupiny Linkin Park, která je považována za kmotru melodického nu-metalu. V kolekci se odrážejí vlivy ze všech předešlých alb, spíše jde o zvukovou koláž postavenou na melodických pasážích než o klasické rockové písničky.

ZZ Top: The Very Baddest Of...

Foto: Warner Music

Nová alba

Legendární jižanská rocková skupina ZZ Top vydala album svých největších hitů. Na kolekci je dvacet písniček, mezi nimi nechybí samozřejmě takové hity, jakými jsou Tush, La Grange, Legs, Gimme All Your Lovin’ a další.

Ed Sheeran: X

Foto: Warner Music

Nová alba

Britský zpěvák Ed Sheeran vydal druhé album. Pojmenoval ho X a okamžitě s ním ovládl prodejní žebříček iTunes ve třiačtyřiceti zemích včetně České republiky a Slovenska. Uvedl ho písní, která se zvukově liší od minulé desky. Potvrdil tím, že na svém novém albu učinil ve své tvorbě výrazný krok směrem za kvalitou.

Jiří Pavlica a Hradišťan: Vteřiny křehké

Foto: Indies Scope

Nová alba

Na album Jiří Pavlica vybral a zhudebnil patnáct básní různých autorů, které spolu korespondují a vytvářejí harmonický celek vypovídající o radostech a strastech lidského života. Svým nezaměnitelným hudebním cítěním navázal na svá starší legendární alba a spolu s typickým projevem Hradišťanu vytvořili originální dílo.

Echo & The Bunnymen: Meteorites

Foto: Universal Music

Nová alba

Meteorites je nová deska již pětatřicet let existující britské formace Echo & The Bunnymen. Na desce jsou svižné a po všech stránkách solidní kytarové písničky, které na jednu stranu navazují na to dobré, co kapela učinila v osmdesátých letech, na druhou pak nabízejí nápadité melodie.

50 Cent: Animal Ambition

Foto: Universal Music

Nová alba

Páté album amerického rappera debutovalo na čtvrtém místě národní hitparády Billboard a na devátém v žebříčku nejúspěšnějších alb světa. Hudební média je ale přijala celkem chladně, byť 50 Cent tvrdí, že je na něm až jedenáct singlů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám