Hlavní obsah

Filmové premiéry: Cesta ven, WTF, Zloba - Královna černé magie, Sousedi a Galapágy - Zázrak přírody

Právo, Věra Míšková

Jediný český film, který se po šestnácti letech dostal do programu canneského festivalu, je Cesta ven. Film o tom, že aby se z člověka stal Někdo, musí udělat Cokoliv, se jmenuje WTF. Zloba – Královna černé magie vypráví dosud nezpracovaný příběh zlé královny z Šípkové Růženky z roku 1959. Bitva o ulici může začít ve filmu Sousedi. Imax uvádí další úchvatný dokument Galapágy – Zázrak přírody.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 22. týden

Článek

Cesta ven

Upoutávka k filmu Cesta ven Video: Aerofilms

Mladá romská matka Žaneta je z těch, kdo nežehrají na osud, naopak si dobře uvědomují, že je především na nich, zda dokáží většinovou populaci zbavit předsudků, které vůči nim chová, a zda si zařídí lepší život, než jaký jim byl dán do vínku.

Cesta ven, Česko 2014, 103 min., drama, režie: Petr Václav, hrají: Klaudie Dudová, David Ištok, Mária Ferencová-Zajacová, Milan Cifra a další.

WTF

Upoutávka k filmu WTFVideo: H.C.E.

Více jak deset let vyvádí Remi Gaillard ptákoviny a získal si tím mezinárodní věhlas. Je to hvězda – vtipný, pobuřující, francouzský Borat s 1,4 biliónů zhlédnutí. Realita je ale jiná. Ve svých 38 letech žije stále ve svém malém bytě z dávek státu a pořád dokola poslouchá stížnosti od své přítelkyně, že už by se z něj měl stát Někdo…

WTF, Francie 2014, komedie, 84 min., režie: Raphaël Frydman, hrají: Rémi Gaillard a další.

Zloba – Královna černé magie

Upoutávka k filmu Zloba - Královna černé magie Video: Falcon

Královna Zloba uvrhne na novorozenou dcerku lidského krále krutou kletbu. Jak princezna roste, ocitá se v samém středu konfliktu mezi lesním královstvím a lidským, ze kterého pochází. Zloba si uvědomuje, že princezna může být klíčem k míru mezi oběma říšemi.

Zloba – Královna černé magie, USA 2014, fantasy/ rodinný, 97 min., režie: Robert Stromberg, hrají: Angelina Jolie, Sharlto Copley, Elle Fanning, Sam Riley a další.

Sousedi

Upoutávka k filmu Sousedi Video: CinemArt

„Bydlíme vedle pekla.“ Tuhle větu si pravidelně opakují hrdinové drsné komedie Sousedi, kteří žili na idylickém předměstí, než se o dům dál nastěhovali milí, mladí, zábavní, a bohužel taky extrémně hluční vysokoškoláci.

Sousedi, USA 2014, komedie, 96 min., režie: Nicholas Stoller, hrají: Zac Efron, Seth Rogen, Rose Byrne, Dave Franco, Lisa Kudrowová a další.

Galapágy 3D – Zázrak přírody

Upoutávka k filmu Galapágy 3D - Zázraky přírody Video: nWave Pictures Distribution

V nekonečných vodách Pacifiku leží magické Galapágy, sopečné souostroví, kde žije úžasná směsice živočichů. Galapágy změnily náhled lidstva na přírodu a ukazují sílu evoluce, jejíž zákonitosti zde zkoumal Darwin. V hlavních rolích uvidíme černého mořského leguána, tereje s modrýma nohama nebo galapážského tuleně

Galapágy – Zázrak přírody, VB 2014, dokument, 40 min.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám