Hlavní obsah

RECENZE: Trip-hop London Grammar stojí na zpěvačce

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

London Grammar je rok existující kapela z britského Nottinghamu. Aktuálně přichází s debutovým albem If You Want, které nenechává ostrovní posluchače tak docela v klidu.

Foto: Universal Music

London Gramma vydali debutové album.

Článek

London Grammar jsou zpěvačka Hannah Reidová, kytarista Dan Rothman a multiinstrumentalista Dot Major. První dva se potkali při studiích na univerzitě již v roce 2009, třetí jmenovaný se k nim přidal později.

Jejich album je zadumané, táhlé, sychravé, prostě atmosférické. Kapela se pohybuje v oblastech elektronického popu a trip-hopu, přičemž z nich odchází jenom sporadicky, spíše vzácně. Má jasně dané hudební téma a, bohužel, i atmosféru.

Foto: Universal Music

Obal alba London Grammar.

Písničky na desce jsou intimní. Zastřený alt Reidové nese napětí i v příběhu, přičemž někdy výraz zrazantní, jako by alespoň takto chtěl utéci stereotypu, který atmosféra desky přináší.

Reidová je pokladem formace. Její výraz připomíná Florence Welchovou, místy i Lanu Del Rey. Je v kapele klíčová a nápaditá hlasová malířka, která tak jednoznačně vytváří vizáž celých London Grammar.

Hudba za ní je totiž stylově obvyklá. Instrumentální toky skladby pak nejsou natolik nápadité, aby dokázaly téhle jistě talentované trojici přinést více pozitiv, než přinesla přítomnost kouzelné zpěvačky.

London Grammar: If You Want
Universal Music, 43:33

Celkové hodnocení: 65%

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám