Hlavní obsah

Donutil: Odcházím z Národního divadla. Definitivně

Novinky, Stanislav Dvořák

Herec Miroslav Donutil uvedl v České televizi, že v reakci na odvolání a nové jmenování ředitele Jana Buriana definitivně odchází z Národního divadla. „Je to úsměvné, chaotické, zmatené... je to důkaz nekompetence té vlády, která nemá ničí podporu a o podporu teprve žádat bude, a přesto si troufá na taková rozhodnutí,“ uvedl.

Článek

„Pan Burian je jeden z mála v této zemi, která tak moc na výběr nemá, co může řídit Národní divadlo. A to, že si to ten ministr neuvědomí, neprověří, a vydá rozhodnutí, to je pro mě trestuhodné,“ řekl Donutil.

„Výpověď jsem podal a je pro mě nezvratná. Kde máte jistotu, že po této vládě, která patrně podporu ve Sněmovně nezíská, nepřijde další taková podobná vláda? Kde je jistota, že tam nebude další úředník, který bude podobným způsobem rozhodovat?“

Připustil, že odchází i vzhledem ke svému věku. Miroslav Donutil strávil v Národním divadle 22 let a patří k jeho nejvýraznějším tvářím. Zároveň je i slavným filmovým hercem, který ztvárnil nezapomenutelné role v Tankovém praporu, Pelíšcích nebo Dědictví aneb Kurvahošigutntag.

Národnímu divadlu popřál na rozloučenou, aby mělo úspěch a bavilo lidi.

Reklama

Výběr článků

Načítám