Hlavní obsah

Skupina Portless začala psát historii

Právo, Jaroslav Špulák

Skupina Portless, kterou po loňské roztržce s kytaristou Hynkem Tomanem založili na konci roku 2012 zbývající členové skupiny Support Lesbiens, minulý týden ve středu poprvé koncertovala. Představila několik nových písní, většinu repertoáru však tvořily skladby Support Lesbiens.

Foto: Laura Pavlíková

Portless hráli před plným Lucerna Music Barem.

Článek

Tvrdě rockově znějící úvod, během kterého zazněla také nová píseň New Ride, přibrzdily technické problémy. Poté však většina přítomných ožila při první skladbě z repertoáru Support Lesbiens On My Line. Při dvě desítky let staré písni Bet My Soul zpěvák Michal na jevišti osaměl jen s kytarou.

Z nových písní zazněly například Hero a Dream A Dream, s kapelou si publikum zazpívalo starší skladby In Da Yard nebo závěrečnou Sweet Little Something.

„Jediná věc, kterou můžeme považovat za problém, je definovaná od začátku. Značka Portless je nová a my musíme být soustředění na to, abychom ji v následujících měsících a letech dostali do povědomí širší veřejnosti. Vlastně to za problém nepovažujeme, jen jsme si toho vědomi,“ řekl Právu Kryštof Michal.

Na otázku, co muzikanty Portless nejvíce povzbudilo, odpověděl: „Myslím si, že nás nejvíc nakopl den, kdy jsem nejdříve na schůzce oznámil Hynkovi Tomanovi, že my čtyři ze Support Lesbiens odcházíme, a pak jsem se sešel s kluky a řekl jim, že máme novou kapelu."

"Trochu nám to zkalila představa, že jsme před sebou měli celé poslední turné se Support Lesbiens, v tu chvíli se to jevilo jako peklo. Nakonec jsme to ale zvládli. Samozřejmě jsme byli nadšeni i úspěchem písničky New Ride v tendru na reklamu na škodovku. Psychicky to pro nás bylo strašně důležité. Ostatně vyhrát celosvětový tendr na reklamu na auto zvedne sebevědomí každému,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám