Hlavní obsah

Divná love story a drsní horníci

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival krátkých filmů Praha pokračuje o víkendu v kině Světozor. Mezi nabízenými snímky je i belgická Divná love story nebo italský snímek o hornících Šéf.

Upoutávka na film Divná love storyVideo: Prague Shorts

 
Článek

Divná love story

Uprostřed zdevastovaného města se setkání dvou osamělých bytostí změní v šílenou honičku, která se pohybuje někde mezi útěkem a námluvami.

Film natočila Alice De Vesteleová. Její snímek The Blue Hour (Modrá hodina, 2010) na Festivalu krátkých filmů v Bruselu získal ocenění za nejlepší herecký výkon (pro Cathy Grosjean), a na festivalu Le court en dit long v Paříži vyhrál hlavní cenu. Film Divná love story obdržel cenu kanálu TV5 na Filmovém festivalu v Bruselu.

I Fink U Freeky

Upoutávka na film I Fink U FreekyVideo: Prague Shorts

Videoklip, který vznikl spojením hudby a zjevu Die Antwoord a imaginace Rogera Ballena.

Šéf

Upoutávka na film ŠéfVideo: Prague Shorts

Místo: Monte Bettogli, Carrara. Muži a stroje v mramorových dolech kutají do hory. Předák řídí, koordinuje a navádí všechny horníky i těžkou techniku pomocí jazyka utvořeného pouze z gest a značek. Řídí svůj nebezpečný a velkolepý orchestr na pozadí prudkých srázů a vrcholků Apuánských Alp. Pracuje v naprostém hluku, který vše noří do paradoxního ticha.

Snímek natočil Yuri Ancarani, vizuální umělec, režisér a učitel videoartu na škole NABA - Nuova Accademia Belle Arti v Miláně.

Reklama

Výběr článků

Načítám