Hlavní obsah

Klempíř a Rózsa poprvé naživo

Novinky, Stanislav Dvořák

Ota Klempíř překvapil po dvaceti letech působení ve skupině JAR sólovou deskou Špička. Natočil ji s Oskarem Rózsou a 29. října se poprvé předvedou naživo v pražském Lucerna Music Baru.

Foto: EMI Music – Jana Fantová

Ota Klempíř a Oskar Rózsa vytvořili zajímavé spojení.

Článek

Frontmana, který je v hudební branži znám jako "Klempa", a muzikanta a producenta Oskara Rózsu doplní další jazzmani plus hosté jako hip-hoper James Cole, půvabná DJka Mary C Kruton a kmotr projektu, zpěvák Dan Bárta.

Album Špička představuje na českém trhu dost unikátní titul. Velmi alternativní CD se pohybuje mezi rapem, recitací a šansonem. Písně nezapřou klempovskou podstatu, kterou známe už z JAR - absurdita, černý humor i brutální kritika společnosti jsou tu přednášeny z pohledu smutného klauna, depresivního humoristy, který neusiluje o srozumitelnost a lacinou líbivost.

"Nejsou to veselé věci. Vychází to v temnějším kompletu i s knížkou (Tali bachtar). Já jsem nic veselého dělat nechtěl, chci ukázat sám sobě tu méně světlou tvář. I když nemůžu napsat všechno, co se mi honí hlavou," řekl Klempíř nedávno Novinkám.

"Nechceme popovou desku a veselé skladby, i když těch černohumorných momentů je tam hodně. Kdo to rozklíčuje, ten to dá, kdo ne, ten to nedá. Řekli jsme si, že to bude minimalismus, žádná bohatá orchestrace a že žádný nástroj nebude na úkor hlasu. A to Oskar brilantně dodržel," dodal.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám