Hlavní obsah

Rap s příchutí šansonu? Legendární Klempa z J.A.R. má první sólovku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V polovině března vyjde první sólo album Oty Klempíře alias Klempy, který je většině lidí známý jako raper ze skupiny J.A.R., již spoluzakládal v roce 1989.

Foto: Jana Fantová

Oto Klempíř a Oskar Rosza

Článek

Klempa nikdy nebyl komerční hip-hoper, vlastně je spíše básník než poskakující kašpar pro puberťáky ve značkových věcech prodávající "ozajstný hip-hop", z něhož si s chutí střílí písničkář Baumaxa.

Jako textař a interpret se dlouho podílel na projektech svých slavných kolegů a po dvou desítkách let konečně vydává desku sám za sebe. Spojil se s basovým virtuózem Oskarem Rózsou a výsledkem je album Špička, které doplňuje knižní publikaci Tali Bachtar! (osobní výpověď a průřez toho nejlepšího z tvorby Oty Klempíře).

Není třeba pochybovat, že Špička bude plná chytrých nápadů, úchylností a dada bláznovství, ale Klempíř umí ve vtipu ukrýt i přesné pojmenování smutnějších stránek naší reality. Jestliže si navíc vybral jako hosta jednoho z nejlepších a nejuniverzálnějších zpěváků naší doby Dana Bártu, je na co se těšit. O mastering se v legendárním studiu Bernie Grundman Mastering (Los Angeles) staral Brian “Big Bass” Gardner (Eminem, Dr.Dre).

Reklama

Výběr článků

Načítám