Hlavní obsah

Nová DVD: Soukromý vesmír, V zemi krve a medu a Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko

Právo, Věra Míšková

V době karlovarského festivalu vychází na DVD film, který na této přehlídce právě reprezentuje Českou republiku v soutěži dokumentů - Soukromý vesmír režisérky Heleny Třeštíkové. Angelina Jolie natočila jako režisérka film V zemi krve a medu, vlastní pohled na bosenskou válku. Toma Hankse a Sandru Bullock můžete vidět v dramatu Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Soukromý vesmír

Nová DVD

Dějiny jedné rodiny zaznamenala Helena Třeštíková ve svém zatím nejdelším časosběrném projektu. Film Soukromý vesmír natáčela 37 let a zachytila tak v ohromující šíři život členů jedné obyčejné české rodiny od 70. let až do současnosti.

Třeštíková začala sledovat s filmovým štábem svou kamarádku Janu v roce 1974. Jana tehdy čekala první dítě s manželem Petrem a právě život jejich syna Honzy je osou tohoto filmu. Před kamerou se tu narodí, vyrostou a dospějí dohromady tři děti a jejich rodiče prožijí velkou část svého života. Zatímco archivní záběry připomínají uměleckou kariéru Karla Gotta, významné okamžiky dobývání kosmu či zásadní politické proměny této země, deníky rodiny Kettnerových, které si po celou dobu pečlivě vedl otec rodiny Petr, nabízejí soukromou alternativu velkých dějin.

Soukromý vesmír, ČR 2012, dokumentární, 82 min.­, režie: Helena Třeštíková

V zemi krve a medu

Nová DVD

Film V zemi krve a medu vypráví příběh Danijela a Ajly, dvou lidí z odlišných stran brutálního etnického konfliktu. Danijel je voják bojující na straně Srbů a Ajla je Bosenka držená v zajateckém táboře, na který Danijel dohlíží. Tihle dva se poznali ještě před válkou a jeden u druhého mohli naleznout vše, co kdy hledali, lásku nevyjímaje. Ale poté, co do jejich životů zasáhne ozbrojený konflikt, začne jejich vztah a pevné pouto slábnout, názory se stále více odlišují a oddanost se pomalu vytrácí.

V zemi krve a medu USA, 2011, romantický, válečný, drama, 127 min., režie: Angelina Jolie, hrají: Zana Marjanovic, Nikola Djuricko, Goran Kostic, Rade Šerbedžija, Branko Djuric, Fedja Stukan

Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko

Nová DVD

Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko je adaptací bestselleru Jonathana Safrana Foera. Příběh začíná v mysli Oskara Schella, vynalézavého jedenáctiletého chlapce, jehož otec zahynul 11. září ve Světovém obchodním centru. Oskar najde ve věcech svého otce klíč a začne bezodkladně hledat zámek, ke kterému patří. Při pátrání narazí na rozmanitou směsici lidí, kteří přežívají po svém a kteří se mu snaží pomoci odhalit odkaz jeho otce. Oskar naváže kontakt s mužem, který ho naučí překonat strach z hlučného a nebezpečného světa kolem.

Neuvěřitelně hlasitě a nesmírně blízko Drama, USA, 2011, 125 min., režie: Stephen Daldry, hrají: Thomas Horn, Sandra Bullock, Tom Hanks, John Goodman, a další.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám