Hlavní obsah

Letní Vroutek láká na Tito & Tarantula, Shapeshifter i Panteón Rococó

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další ročník letního festivalu Rock for Church(ill) ve Vroutku (cca hodinu jízdy západně od Prahy) zveřejnil část programu. Dlouhodobě se zaměřuje hlavně na zahraniční alternativu. Koná se 24. a 25. srpna.

Článek

Mexický kytarista Tito Larriva s kapelou Tarantula zastupuje rockovější část programu, ska a rock kloubí Panteón Rococó rovněž z Mexika, drum´n´bass veze Shapeshifter z Nového Zélandu, z mnoha žánrů čerpají britští Dub Pistols.

Tito & Tarantula vznikli v roce 1992 v L.A. Mexičan Tito Larriva tehdy narazil na kytaristu Petera Atanasoffa a začali jamovat v menších klubech. Kolem roku 1995 se ustálilo personální obsazení a skupina nahrála songy Back to the House That Love Built, Strange Face of Love a White Train, které "zvěčnil" film Roberta Rodrigueze Desperado s Larrivou ve vedlejší roli. V dalším Rodriguezově úchylně humorném filmu Od soumraku do úsvitu už byla skupina nejen slyšet, ale i vidět (zahráli si muzikanty v podniku Titty Twister).

Teprve potom vyšel oficiální albový debut skupiny Tarantism. Tito & Tarantula pak prošli personálními změnami a vydali desky Hungry Sally & Other Killer Lullabies, Little Bitch, Andalucia a Back into the Darkness. Jejich hudba je kombinací mexické melancholie a rocku.

Panteón Rococó je dvanáctičlenná kapela, která vychází z latiny a ska. Některé písně ale zatěžkává i tvrdými kytarovými riffy a ty spolu se silnou dechovou sekcí vytvářejí strhující taneční psychedelický koktejl. Jak hudbou, tak levicovým smýšlením se přibližují Manu Chaovi.

Z českých kapel byly zatím prozrazeny jména Tři Sestry, Sto zvířat, Vltava, Vypsaná Fixa, Wohnout Navigators nebo plzeňský ska orchestr Tleskač. Další jména pořadatelé průběžně zveřejňují na festivalové stránce www.rfch.cz

Vstupenky za finální cenu 450 Kč můžete pořídit na pokladně pražského klubu Lucerna Music Bar, nebo si je objednat na dobírku přes stránky www.rfch.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám