Hlavní obsah

Na Zlatých glóbech bodoval němý černobílý film

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejúspěšnějším dílem se na letošních filmových a televizních cenách Zlaté glóby stal černobílý a téměř němý francouzský snímek The Artist (Umělec), když obdržel tři ceny. Ocenění pro nejlepší drama získal americký snímek Děti moje, jehož hlavní představitel George Clooney také dostal cenu pro nejlepšího herce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Vítězové, kteří si odnesli Zlaté glóbyVideo: Reuters

 
Článek

The Artist získal cenu v kategorii nejlepší filmová komedie a muzikál, představitel hlavní role Jean Dujardin si pak odnesl cenu pro nejlepšího herce ve filmové komedii či muzikálu. Ocenění získal i autor hudby k filmu Ludovic Bource. Favorizovaný francouzský film proměnil tři ze šesti nominací. [celá zpráva]

Cenu za nejlepší režii obdržel veterán Martin Scorsese za snímek Hugo a jeho velký objev.

Ani Nicole Kidmanová předávající cenu za nejlepší scénář ale nepřiměla vítězného Woodyho Allena oceněného za jeho film Půlnoc v Paříži, aby změnil svou tradici. Na slavnostní večer se stejně, jako bývá jeho zvykem na Oscarech, nedostavil. [celá zpráva]

Cena pro Streepovou za Železnou lady

Nejlepší herečkou se stala Meryl Streepová za hlavní roli v životopisném filmu Železná lady o Margaret Thatcherové. [celá zpráva]

Ceny za vedlejší role ve filmu převzali Christopher Plummer za snímek Začátky a Octavia Spencerová za drama Černobílý svět s tématem rasové nespravedlnosti. Herečka Michelle Williamsová pak získala cenu pro nejlepší herečku ve filmové komedii či muzikálu za ztvárnění titulní postavy snímku My Week with Marilyn (Můj týden s Marilyn).

Cenu pro nejlepší zahraniční film si odnesli tvůrci íránského snímku Rozchod Nadera a Simin.

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu ceny udělovala již po 69. Za celoživotní dílo letos odměnila herce Morgana Freemana.

Oceněn byl i seriál Taková moderní rodinka

Mezi televizními díly bodovalo drama Homeland (Vlast), které získalo cenu pro nejlepší dramatický seriál. V komediální kategorii pak bodoval seriál Taková moderní rodinka, který znají i čeští diváci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám