Hlavní obsah

Film o Thatcherové s Meryl Streepovou bude mít premiéru později

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Film o bývalé britské premiérce Margaret Thatcherové s Meryl Streepovou v hlavní roli bude mít v amerických kinech premiéru až 30. prosince letošního roku. Snímek nazvaný The Iron Lady přesto stihne kvalifikaci na oscarové nominace. V českých kinech se objeví 1. března 2012.

Foto: Archiv, Právo

Meryl Streepová jako Železná lady

Článek

Filmovou biografii ženy, která v politickém světě proslula přezdívkou Železná lady, natočila režisérka Phyllida Lloydová. Premiéra byla původně naplánovaná na 16. prosince, společnost Weinstein Co. však v neděli oznámila změnu.

Předposlední prosincový den se bude snímek exkluzivně promítat v New Yorku a Los Angeles, do širší distribuce se dostane 13. ledna.

Obraz života ambiciózní ženy v mužské disciplíně

Podle Americké filmové akademie umění a věd musí být film, který se chce ucházet o oscarovou nominaci, uvedený v Los Angeles nejpozději o půlnoci 31. 12.

The Iron Lady odhalí život dnes již legendární britské političky a soustředí se i na cenu, kterou za svou úspěšnou dráhu musela zaplatit.

Podle tvůrců není dokumentem o vládnutí Margaret Thatcherové, je spíše obrazem života ambiciózní ženy, která si získala pevné místo v historicky především mužské disciplíně.

Kromě Streepové ve filmu hrají Jim Broadbent, Anthony Head, Richard E. Grant a další. Scénář napsal Abi Morgan, producentem je Damian Jones.

Reklama

Související témata:

Související články

Britští Kosheen rozparádí Prahu i Brno

Populární britská skupina Kosheen se po srpnovém vystoupení na Sázavafestu znovu vrací do Česka, tentokrát ovšem do klubů. Nejprve v úterý 8. listopadu...

Výběr článků

Načítám