Hlavní obsah

Muzikál Spiderman ohrožují další úrazy herců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Údajně nejnákladnější broadwayský muzikál Spiderman: Zhasněte tmu provázejí neustálé problémy, kvůli nimž byla znovu odložena premiéra z 15. března až na červen. Vedle technických potíží se přidávají zranění herců přímo na pódiu.

Foto: Profimedia.cz

Akrobaticky náročný muzikál Spiderma si vyžádal již několik zraněných herců přímo na pódiu. Ilustrační foto

Článek

T. V. Carpiová, americká herečka a zpěvačka asijského původu, se zranila minulou středu při bojové scéně, když zastupovala hongkongskou herečku Natalii Mendozovou v roli Arachne. Při představení ji uhodilo do hlavy lano a utrpěla otřes mozku.

"Na doporučení lékaře nebude účinkovat příští dva týdny. V roli Arachne ji nahradí America Olivová," uvedl mluvčí Rick Miramontez. Extrémně náročný muzikál stíhá od počátku jedna pohroma za druhou: technické poruchy, finanční problémy i úrazy herců.

Při představení plném akrobatických scén se zranili už čtyři herci. V únoru se kvůli nim na muzikál zaměřilo americké ministerstvo práce, které konstatovalo tři vážná porušení pravidel bezpečnosti na pracovišti.

Muzikál za 1,2 miliardy korun

Premiéra muzikálu, jehož náklady se odhadují na 65 miliónů dolarů (1,2 miliardy korun), a aspiruje tak na to stát se doposud nejdražší produkcí v historii Broadwaye, byla několikrát odložena.

Místo naposledy zmiňovaného 15. března bude muzikál uveden pravděpodobně až v červnu. Režisérku Julie Taymorovou musel totiž kvůli jejím dalším povinnostem nahradit nový tým, který show přepracovává. Kritici svoje hodnocení muzikálu vydali už začátkem února a jejich hodnocení díla obecně velmi jízlivé.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám