Hlavní obsah

Biskupové zaútočili na televizní reality show

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Katoličtí biskupové žádají zákrok proti televizním reality show v Brazílii. Takové pokleslé pořady jsou podle nich "útokem na lidskou důstojnost".

Foto: Petr Kaplan, Právo

Brazilská církev vede nerovný boj s televizí.

Článek

"Je to útok na lidskou důstojnost účinkujících, kteří jsou fascinováni penězi a krátkodobým statusem celebrity," uvedla biskupská konference.

Pořady typu Big Brother, které u nás proběhly už před lety, jsou nyní v nejlidnatějším jihoamerickém státě extrémně populární. Mravokárci je kritizují kvůli sexuálním narážkám a sprostým slovům.

V brazilské verzi Big Brother mohou soutěžící zavření v domě s kamerami získat zajímavou částku 900 000 dolarů (přes 16 miliónů korun). Typická kariéra těchto "celebrit" pokračuje buď erotickými fotkami v časopisech nebo moderováním podobných pořadů.

V Brazílii žije oficiálně nejvíce katolíků na světě a církev tam má mnohem větší vliv než v ČR. I mnozí nevěřící souhlasí s biskupy v tom, že pořady mají "nízkou morální úroveň", ale církev jen těžko shání podporu pro to, aby bylo toto "zlo" ukončeno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám