Hlavní obsah

Natáčení dlouho očekávaného Hobita začne v březnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wellington

Dlouho očekávané a s problémy provázané filmové zpracování knížky J.R.R. Tolkiena Hobit se začne natáčet na Novém Zélandu na první jarní den. Oznámila to agentura Reuters s odvoláním na režiséra Petera Jacksona, který už natočil úspěšnou filmovou trilogii Pán prstenů, jíž Hobit dějově předchází. Posledním zádrhelem byla operace žaludečního vředu režiséra Jacksona, kvůli kterému bylo natáčení odloženo.

Foto: Profimedia.cz

Režisér Peter Jackson během natáčení Pána prstenů na Novém Zélendu.

Článek

První díl Hobita by měl mít premiéru v prosinci 2012 a druhý o rok později. Přípravné práce tohoto projektu, který má šanci stát se nejnákladnějším dílem všech dob, trvají deset let a natáčení mělo začít už v roce 2009. Produkce má za sebou spoustu problémů, od sporů ohledně natáčecích práv přes finanční krizi studia MGM až po stávku hereckých odborů.

Hobita měl původně režírovat mexický režisér Guillermo Del Toro. Ten ale loni v červnu od závazku odstoupil s odůvodněním, že už dál nemůže odmítat či odkládat jiné projekty a čekat, kdy konečně natáčení Hobita začne. Režii proto převzal devětačtyřicetiletý Jackson a podle jeho prohlášení se začne točit 21. března ve filmovém studiu Stone Street Studios ve Wellingtonu a v exteriérech po celém Novém Zélandu.

Reklama

Související témata:

Související články

Hobit se může natáčet i v Česku

Odbory vyzvaly na Novém Zélandu k bojkotu natáčení Hobita, protože režisér Peter Jackson prý najímá některé neorganizované herce, uvedla v pondělí agentura...

Výběr článků

Načítám