Hlavní obsah

Známého bodla tak, že zemřel. Byl na ni prý sprostý

– Praha
Novinky, bad

Až dvacet let ve vězení za vraždu může strávit dvaačtyřicetiletá Darina Boháčová, která podle obžaloby po alkoholické hádce bodla svého známého takovým způsobem, že utrpěl krvácivý šok a zemřel. Boháčová útok u Krajského soudu v Praze, který případ začal v pátek projednávat, nijak nepopírala. Odmítala ale, že by šlo o vraždu.

BEZ KOMENTÁŘE: Darina Boháčová s eskortouVideo: Novinky

 
Článek

Boháčová si v Kutné Hoře v polovině května vyzvedla svůj důchod, na nákupu si pořídila nový kuchyňský nůž a poté zamířila do místního parku, kde začala popíjet s dalšími lidmi. Konkrétně podle svých slov vypila dva litry bílého vína a lahev vodky.

Po nějaké době popíjející partu rozehnala policie. Boháčová se se známými odebrala nedaleko a v pití pokračovala. V tom k nim přišel její o rok mladší známý. „Znali jsme se patnáct let, byli jsme bezdomovci na ulici. Byl to zlý, agresivní člověk, vícekrát jsem viděla, jak napadá lidi kolem sebe, jak slovně, tak i fyzicky. Napadl i mě, vícekrát,“ popsala jeho charakter a vzájemný vztah Boháčová.

Po hádce tří mužů v Berouně skončil jeden pobodaný, policie vyšetřuje pokus o vraždu

Krimi

„Už z dálky na mě začal křičet sprostý slova a věděl moc dobře, že jsem ten den brala důchod. Chtěl ode mě peníze, chtěl ode mě napít a zakouřit,“ doplnila žena s tím, že mužovy žádosti odmítla.

Tři promile v krvi

Následovala hádka, kdy ji muž častoval hrubými slovními urážkami. „Pak se stalo to, že jsem si vzpomněla na nůž v tašce, kterej jsem si koupila ten den ráno na krájení potravin. Ale myslím si, že sama od sebe bych to neudělala. Musel mě vyprovokovat nebo nějak ublížit, ale to už si nepamatuju. Pak ke mně přistoupil a já ho tím nožem bodla. Pak si pamatuju, že jsem ten nůž odhodila do trávy,“ uvedla žena k incidentu a dodala, že pak už si jen vybaví, že se probudila na kriminálce, kde jí řekli, co se stalo.

Podle znalců měla žena v době činu v sobě kolem tří promile alkoholu. „Já si myslím, že mě fyzicky napadl, nepamatuju si to,“ podotkla.

Přeťatá tepna

Muže podle obžaloby jednak bodla do obočí a především i do prostřední části paže, kde mu osmicentimetrovou ránou přeťala tepnu i žílu. Muž na základě krvácivého šoku zemřel.

Krvavý mejdan v Plzni: Žena pobodala muže, měl se pokusit ji znásilnit

Krimi

Boháčová se soudu svěřila, že je na alkoholu závislá, pije prý už od osmnácti let. „Přišla jsem o děti, přišla jsem o byt. Ten alkohol mi sebral úplně všechno,“ uzavřela sebereflexí svou výpověď.

Soud bude pokračovat v pondělí výslechem dalšího svědka, dá se očekávat i vyhlášení rozsudku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám