Hlavní obsah

Ženu z Oskavy zatím nenašli ani policejní potápěči

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oskava
Aktualizováno

Policisté, hasiči a dobrovolníci od středečního rána znovu pátrají po 74leté ženě z Oskavy na Šumpersku, která se pohřešuje po záplavách z noci na pondělí. Pátraní po seniorce, kterou smetl vodní příval, když se pod ní utrhl břeh rozvodněného potoka, je zatím stále neúspěšné.

Pátrací akce po ztracené seniorceVideo: Policie ČR

 
Článek

„Zaměřujeme se zejména na osmikilometrový úsek od Oskavy po Novou Hradečnou, jako tomu bylo v předešlých dnech. Práci nám komplikuje náročný a v mnoha místech stále velmi těžko přístupný terén. Řeka je v mnoha místech rozvodněná, plná popadaných stromů a naplavenin. Z tohoto důvodu jsme na místo povolali kolegy potápěče,“ řekla Právu policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Do pátrání po ženě z Oskavy, kterou smetla velká voda, nasadili potápěče a psovody

Krimi

Souběžně podle ní probíhá pozemní prohlídka dalších úseků, tak jak to záchranářům stávající podmínky umožňují.

Povodně po bouřkách v Olomouckém krajiVideo: HZS Olomouckého kraje

V terénu jsou také psovodi se služebními psy. Při pátrání policisté využili už i vrtulník, ženu hledali také pomocí dronu. Kromě samotného toku Oskavy prohledávali i okolní potoky, vodní plochy a louky plné naplavenin.

Foto: Policie ČR

Pátrání po seniorce z Oskavy

Záplavy, které postihly Olomoucko a Šumpersko, si vyžádaly jednu oběť. Je jí 48letá žena z Břevence, místní části Šumvaldu. Právě ten spolu Oskavou, odkud pochází pohřešovaná žena, patří k nejvíce postiženým.

Seniorka zmizela, když se s ní při povodni utrhl břeh. Policie prohledá 10 kilometrů řeky

Krimi

Policisté Šumvald na žádost vedení obce uzavřeli. Mohou tam jen místní obyvatelé a záchranáři. Podle mluvčí hasičů Lucie Balážové v postižených obcích operuje celkem 160 hasičů, kteří pomáhají s úklidem a čerpají vodu. Na místě působí i humanitární organizace a vojáci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám