Hlavní obsah

Do pátrání po ženě z Oskavy, kterou smetla velká voda, nasadili potápěče a psovody

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oskava

Policisté, hasiči a dobrovolníci od středečního rána znovu pátrají po 74leté ženě z Oskavy na Šumpersku, která se pohřešuje v souvislosti se záplavami z noci na pondělí. Pátraní po seniorce, kterou smetl vodní příval, když se pod ní utrhl břeh rozvodněného potoka, je zatím neúspěšné.

Foto: ČR Policie, ČTK

Policisté, hasiči i dobrovolníci se 9. června ráno znovu zapojili do pátrání po pohřešované čtyřiasedmdesátileté ženě z Oskavy na Šumpersku. Seniorka je pohřešovaná v souvislosti s povodněmi, které oblast zasáhly v noci na 8. června.

Článek

„Znovu prohledáváme zhruba osmikilometrový úsek řeky Oskavy až po Novou Hradečnou. V terénu je zhruba dvacet policistů včetně týmu potápěčů a psovodů. Uvidíme, co nám dovolí podmínky. Řeka je pořád hodně rozvodněná, břehy lemují nánosy bahna a dřeva. Je tu několik hůře přístupných zákoutí a také jeden rybníček. Právě tam především využijeme potápěčů,“ řekla Právu ve středu ráno policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Seniorka zmizela, když se s ní při povodni utrhl břeh. Policie prohledá 10 kilometrů řeky

Krimi

Při pátraní policisté využili už i vrtulník, ženu hledali také pomocí dronu. Kromě samotného toku Oskavy prohledávali i okolní potoky, vodní plochy a louky plné naplavenin.

Na Šumpersku začal úklid po bleskové povodni. (9. června 2020)Video: Miroslav Hradil, Právo

Záplavy, které postihly Olomoucko a Šumpersko, si vyžádaly jednu oběť. Je jí osmačtyřicetiletá žena z Břevence, místní části Šumvaldu. Právě ten spolu s Oskavou, odkud pochází pohřešovaná žena, patří k nejvíce postiženým. Policisté obec uzavřeli. Mohou tam jen místní obyvatelé a záchranáři.

Zaplavená Oskava z výšky: policie pátrala po ztracené seniorce i z vrtulníku

Krimi

Podle mluvčí hasičů Lucie Balážové v postižených obcích operuje celkem 160 hasičů, kteří pomáhají s úklidem a čerpají vodu. Na místě působí i humanitární organizace a vojáci.

Reklama

Výběr článků

Načítám