Hlavní obsah

Žena z ministerské organizace financovala nákup léků k výrobě drog, dostala podmínku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Tříletou podmínku s dohledem probačního úředníka a zákaz užívání omamných látek. S takovým trestem odešla v pondělí od Okresního soudu Plzeň-jih pracovnice jedné ze servisních organizací ministerstva vnitra Lenka Kratochvílová (35) za to, že financovala nákupy léků pro výrobu drog. Další tři muže, kteří následně ze surovin vyráběli pervitin a distribuovali ho na Plzeňsku, poslal soud na několik let do vězení.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Financovala nákup léků na výrobu pervitinu a zajišťovala dopravu spoluobžalovanému Jiřímu Levému za těmito nákupy, do výrobny drog a při jejich prodeji,“ uvedla k roli Kratochvílové žalobkyně Renata Havelková.

Strážník v Doksech chytil v letu dron s pervitinem

Krimi

Detektivové zadrželi podezřelé loni v červnu. Kratochvílová měla tehdy u sebe několik gramů pervitinu. „Jsem jeho příležitostný uživatel. Beru ho na povzbuzení, protože pak udělám spousty práce,“ prohlásila před soudem obžalovaná žena, která zastává post referentky majetkové sekce Zařízení služeb pro ministerstvo vnitra.

Rozhodně ale popřela, že by měla být součástí nějaké organizované party zločinců. „Nic jsem nevyráběla ani neprodávala. Pouze jsem Jirkovi půjčovala peníze a vozila ho autem, protože nemá řidičák,“ citoval předseda senátu z výpovědi Kratochvílové na policii, protože před soudem odmítla k podrobnostem mluvit.

Ve fiktivním autoservisu vyráběl drogový gang pervitin

Krimi

Tvrdila, že zpočátku se neptala, na co Levý peníze potřebuje. „Později jsem zjistila, co za ně nakupuje a proč. Brala jsem to jen jako pomoc příteli. Věděla jsem, že je to špatně, ale bylo mi ho líto. Měla jsem ho ráda a věřila jsem, že se změní a najde si práci. Prostě jsem se s ním nedokázala rozejít,“ stojí dále v její výpovědi z přípravného řízení.

Věděla prý, že pervitin Levý vyráběl hlavně pro sebe. „Zbytek jsem ani vědět nechtěla. Lituji celé věci a chci za tím udělat tlustou čáru,“ dodala Kratochvílová.

Její aktivní roli se snažil zpochybnit před soudem i sám Levý. „Lenka je v tom nevinně, vůbec za nic nemůže. Hodila mě autem jen z místa A do místa B a půjčovala peníze v domnění, že kupuju pouze barvy,“ prohlásil před soudem Levý.

Na nádraží v Táboře našli mrtvého muže. Zemřel na kombinaci drog, alkoholu a energy drinku

Krimi

Snažil se také vysvětlit, proč měla Kratochvílová při zatčení u sebe drogy. „Ten pervitin byl můj, dal jsem si ho k ní, abych ho neztratil, když jsem měl jít venčit psa. Nevěděla o tom,“ řekl k tomu obžalovaný muž.

Rozohnil se i nad tím, že policie Kratochvílové zabavila mobilní telefon a notebook. „Tyto věci nebyly použity pro trestnou činnost. Měla je k práci a patří ministerstvu vnitra. Tohle se mi vůbec nelíbí,“ rozčiloval se Levý.

Levého a další dva muže, kteří následně ze surovin vyráběli pervitin a distribuovali ho na Plzeňsku, poslal soud za nedovolenou výrobu a držení omamných a psychotropních látek na tři roky do vězení. Rozsudek není pravomocný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám