Hlavní obsah

Žena slibovala čaje na hubnutí. Když lidé zaplatili, už se neozvala

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Stovky lidí podvedla třiatřicetiletá žena ze severní Moravy. Nabízela jim pod různými jmény různé zboží, hlavně čaj na hubnutí, inkasovala od nich na účet zřízený na jejího nezletilého syna peníze, ale zboží nedodala.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Případ šetří již od konce roku 2019 kriminalisté ze Zlína, na které se obrátila jedna z poškozených. „Pětačtyřicetiletá žena si na sociální síti objednala čaje podporující hubnutí, jež po zaplacení neobdržela,“ informovala Právo v pondělí policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Zamilovaná žena z Prahy prodala byt i s věcným břemenem 80leté babičky

Krimi

Kriminalisté podle ní v průběhu prověřování zjistili, že žena, která na sociální síti nabízela různé druhy zboží, zejména čaje na hubnutí, vystupovala pod smyšlenými uživatelskými jmény.

„Od zájemců vždy požadovala platbu předem. Poté se stala nekontaktní a zboží zájemcům nedodala. Na účet zřízený na jejího nezletilého syna jí od května 2019 do ledna 2020 přišly platby od celkem 272 osob. Celková škoda, kterou podvedeným způsobila, se vyšplhala na více než dvě stě tisíc korun,“ konstatovala mluvčí.

Podvodník opakovaně nabízel v Praze cizí pozemek za miliony

Krimi

Žena podle ní jednoznačně jednala v úmyslu neoprávněně se obohatit. „V této trestné činnosti pokračovala, jak ukazuje další prověřování kriminalistů, i v průběhu celého loňského roku, Škoda, kterou způsobila, bude po ověření veškerých finančních transakcí na dalších bankovních účtech, které si žena zřídila, a informací od dalších podvedených mužů i žen, pravděpodobně více než čtyřnásobná,“ poznamenala Kozumplíková.

Kriminalisté ženu obvinili ze spáchání trestného činu podvodu. V případě odsouzení ji hrozí až na pět let vězení. „Obviněná má v rejstříku trestů šest záznamů, pro obdobnou trestnou činnost byla již třikrát odsouzena, a to v letech 2017, 2018 i 2019. Do výkonu trestu by měla nastoupit v následujících dnech,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám