Hlavní obsah

Žena měla zneužívat malého chlapce k perverzním hrátkám, žalobce pro ni chce 6 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Šest let do věznice s ostrahou navrhuje státní zástupce jako trest pro zdravotní sestru z Plzeňska (27), která podle obžaloby zneužívala osmiletého syna svého partnera k perverzním hrátkám. Jako obviněná ze zločinu týrání a znásilnění ve čtvrtek stanula před Krajským soudem v Plzni.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Obžalovaná žena se svým obhájcem

Článek

„Od roku 2017 do loňského června zavírala nezletilého do kumbálu a nechala ho tam, až se počůral a pokakal. Pak ho nechala výkaly a moč rukama po sobě uklidit. Jindy mu zase přelepovala oči a pusu, přivazovala ho lepící páskou k posteli nebo ho zabalila do černého gumového pytle, do pusy mu dala erotický roubík a na hlavu nasadila plynovou masku,“ citoval z obžaloby státní zástupce Martin Rykl.

Chlapec věrně a autenticky popisuje situace, jejichž významu nemůže rozumět.
znalci v posudku

Podle něj si třeba také žena chlapce přikládala k obnaženému prsu a osahávala ho na přirození a došlo i na bolestivé praktiky, při nichž měl hoch zavázané oči.

Poslanci chtějí zpřísnit tresty za znásilnění. A změnit jeho definici

Domácí

Hoch policistům vypověděl, že před ním žena chodila nahá nebo v gumových šatech. Potvrdil také, že když byl svázaný, sahala mu mezi nohy.

„Věrně a autenticky popisuje situace, jejichž významu nemůže rozumět a které se týkají především technik obvyklých u vyznavačů perverzního sexu,“ uvedli znalci do posudku.

„Nic z obžaloby není pravda. Hráli jsme si jen na schovávanou. Žádné příkoří jsem mu nedělala," prohlásila obžalovaná a dál odmítla vypovídat.

Z její strany nešlo o afekt nebo zkratkovité jednání
psychiatři

Podle nich se popsané zacházení podepsalo na chlapcově psychice. „Jde především o emoční následky, které jsou typické pro týrání. Hoch trpí úzkostmi s trvalým napětím a značnou ostražitostí. V sexuálním kontextu to nechápe dodnes,“ dodali odborníci.

Obviněná žena podle zjištění Práva odmítla v přípravném řízení vypovídat. V jejím mobilním telefonu a tabletu kriminalisté nalezli fotky, které ji usvědčují.

„Na jednom snímku je sama s obnaženým prsem, u kterého drží přitisklého chlapce. Na jiné fotce je zase hoch po krk zabalený v černém pytli s páskou přes oči a v ústech s kuličkou spojenou provázkem s dalšími kuličkami,“ stojí v obžalobě.

Jak vyplývá ze spisu, znalci žádnou výraznou sexuální nebo duševní poruchu u obviněné neodhalili, což ale podle jejich závěru nevylučuje, že se mohla trestného činu dopustit. „Z její strany nešlo o afekt nebo zkratkovité jednání, ale mělo to pravděpodobně souvislost s jejím atypickým sexuálním chováním,“ shodli se psychiatři.

Chlapec prostřednictvím svého zmocněnce požaduje nemajetkovou újmu 450 tisíc, matka poškozeného 150 tisíc.

Reklama

Výběr článků

Načítám