Hlavní obsah

Zdrogovaný řidič, který najel do lidí v podchodu, si odsedí 15 let

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Na 15 roků za mříže poslal ve čtvrtek Vrchní soud v Olomouci Romana Šupu z Hodonínska za jeho bezohlednou jízdu pod vlivem drog. Při ujíždění hlídce najel do podchodu pro chodce a přejel staršího muže. Najíždění také do dalších dvou žen a dvouletého dítěte a útočil na dva policisty, kteří mu stříleli na kapotu vozu. Soud tak potvrdil verdikt zlínské pobočky Krajského soudu v Brně z loňského 2. října.

BEZ KOMENTÁŘE: Ujíždějící řidič vjel do podchodu, kde zranil chodceVideo: Policie ČR

 
Článek

Osmkrát trestanému recidivistovi hrozilo až 25 let. Původně byl odsouzen za šestinásobný pokus o vraždu, ve dvou případech se jednalo o pokus o vraždu úřední osoby.

Za přejetí muže v podchodu a několik dalších pokusů o vraždu dostal narkoman 15 let

Krimi

„V případě najetí do dvou a více lidí včetně dítěte mladšího patnácti let jsme se ztotožnili s krajským soudem a uznali obžalovaného vinným z pokusu vraždy s rozmyslem. Co se týká útoku na zasahující policisty, podle našeho názoru nebylo úmyslem obžalovaného je usmrtit. Proto jsme tento delikt překvalifikovali z pokusu vraždy na násilí proti úřední osobě se zbraní,“ vysvětlil Právu mluvčí vrchního soudu Stanislav Cik. Původní patnáctiletý trest soudci považují přesto za přiměřený, a proto ho potvrdili.

Foto: Petr Marek, Právo

Roman Šupa u olomouckého vrchního soudu

Vše se událo předloni v červenci při policejní honičce v Uherském Hradišti. Šupa nechtěl zastavit hlídce, v autě totiž převážel varnu na pervitin. Ten měl v daný okamžik i v sobě. Hájil se tím, že netušil, že je v podchodu pro pěší.

Při vjezdu do 22 metrů dlouhého a dva metry širokého podchodu neměl šanci se automobilu širokému 1,85 metru vyhnout starší muž s kolem. Další dvě ženy s dvouletým dítětem stihly z podchodu utéct jen díky souhře náhod, kdy běsnící řidič chvíli nemohl přejet autem přes ležícího starého muže.

Třikrát mě přejel, byl jsem zalitý krví, líčil svědek soudu šílenou honičku v podchodu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám