Hlavní obsah

Zdrogovaný ozbrojený řidič ujížděl před policisty, nakonec havaroval

Právo, Miroslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pod vlivem drogy a ozbrojen zbraní projížděl velkou rychlostí ve středu krátce před půlnocí obcí Pňovice na Olomoucku mladý řidič z Uničova. Jeho zběsilou jízdu zaregistrovala policejní hlídka, která se jej snažila zastavit. Po více než dvaceti kilometrech pronásledování mladík havaroval.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„Řidič motorového vozidla značky Fiat Punto projížděl před půlnocí zběsilou jízdou obcí Pňovice. Nerespektoval dopravní značení ani výzvu policejní hlídky k zastavení vozidla. Policistům začal ujíždět ve směru na Tři Dvory, Červenku, Dětřichov, Střelice a využíval i okolní polní a lesní cesty,“ řekla Právu ve čtvrtek policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Od Střelic ujížděl mladík zpět na Červenku, kde u místní hájovny havaroval. „Následně mu za použití hmatů a chvatů byla policisty nasazena pouta, neboť na sedadle spolujezdce se nacházela v té době odjištěná a nabitá plynová zbraň,“ uvedla mluvčí.

Policisté následně zjistili, že má šestadvacetiletý řidič již vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. „Byla u něj provedena orientační zkouška na přítomnost drog, která byla pozitivní,“ dodala Štrbáková.

Mladík je nyní podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Hrozí mu až dvouletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám