Hlavní obsah

Zdrogovaný motorkář na Šumpersku vjel přímo do policistky

Právo, Petr Marek

Motorkář ve čtvrtek srazil a zranil v Mohelnici na Šumpersku policistku při výkonu služby, když se snažil vyhnout silniční kontrole. Byl agresivní a pod vlivem omamných a psychotropních látek. Policisté ho zadrželi bezprostředně po incidentu. Zraněná žena byla ošetřena v nemocnici a propuštěna do domácího léčení. Právu to v sobotu řekl vedoucí Územního odboru Policie ČR v Šumperk Libor Giesel.

BEZ KOMENTÁŘE: Zdrogovaný motorkář na Šumpersku vjel přímo do policistkyVideo: Policie ČR

 
Článek

Čtyřiatřicetiletý řidič motocyklu již byl podle něj obviněn za násilí proti úřední osobě a nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což mu hrozí až 12 let za mřížemi. Stíhán je na svobodě. Dosud trestán nebyl.

Policejní hlídka v Družstevní ulici řidiči motocyklu naměřila při běžné kontrole rychlost 92 kilometrů za hodinu. Proto byl předepsaným způsobem v Uničovské ulici zastavován další hlídkou dopravních policistů. Policistka mu zcela zřetelně a včas dávala zastavovacím terčem se vztyčenou pravou rukou znamení k zastavení motocyklu a levou rukou jej směřovala k pravému okraji vozovky.

Foto: Policie ČR

Motorkář po srážce s policistkou havaroval a poté byl na místě zadržen.

„Na její výzvu k zastavení zareagoval nejprve zpomalením jízdy. Ve vzdálenosti zhruba dvou až tří metrů před policistkou však zprudka přidal plyn a ve snaze z místa ujet zpříma na ni najel. Policistce se přes veškerou snahu již střetu nepodařilo zabránit. Po prudkém nárazu ji čekal tvrdý pád na silnici. Po střetu motorkář havaroval, policisté jej na místě zadrželi a na pomoc ihned přivolali zdravotnickou záchrannou službu. Oba účastníci byli po prvotním ošetření přepraveni k dalšímu vyšetření do šumperské nemocnice,“ uvedl Giesel.

Důvodů, proč se chtěl řidič motocyklu policejní kontrole vyhnout, bylo hned několik. „Nikdy nebyl držitelem žádného řidičského oprávnění. K jízdě užil neregistrovaný motocykl, který jak sám uvedl, si podomácku sestavil z různých dílů. Na motocykl připevnil registrační značku, kterou dle svého vyjádření dříve našel a ponechal si ji,“ vysvětlil Giesel a dodal, že zatímco dechová zkouška byla u řidiče negativní, test na přítomnost jiných návykových látek ukázal pozitivní hodnotu na látku amfetamin (metamfetamin). Lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu se řidič odmítl podrobit.

Foto: Policie ČR

Policisté u motorkáře našli obaly se sušenou rostlinnou hmotou a bílou látku, pravděpodobně pervitin.

Při kontrole byly u řidiče dále nalezeny a zajištěny také obaly obsahující sušenou rostlinnou hmotu a bílou krystalickou látku, pravděpodobně pervitin. Veškeré okolnosti tohoto případu kriminalisté nadále intenzivně prověřují.

Reklama

Výběr článků

Načítám