Hlavní obsah

Zdravotní sestra, která expříteli záměrně vpíchla prošlý lék, vyvázla s podmínkou

Právo, Petr Marek
Olomouc

Zdravotní sestra Šárka Groerová (57) ze Šumperka, která se před téměř čtyřmi lety pokusila zavraždit stejně starého expřítele, si za to definitivně vysloužila tříletou podmínku se zkušební dobou pěti let. Žalobkyně se sice proti původnímu verdiktu Krajského soudu v Ostravě z loňského 24. listopadu odvolala, ale její kolega v úterý u Vrchního soudu (VS) v Olomouci vzal toto odvolání zpět. Ženě hrozilo za pokus o vraždu až 20 let za mřížemi.

BEZ KOMENTÁŘE: Šárka Groerová u souduVideo: Petr Marek, Právo

 
Článek

„Rozhodl jsem se tak po přezkoumání věci s přihlédnutím k osobě obžalované, jejím poměrům, okolnostem případu a také k tomu, že její jednání nezanechalo žádné zdravotní následky,“ řekl Právu státní zástupce Jaroslav Kandráč s tím, že odvolání nesměřovalo k právní kvalifikaci ani k výši trestu, ale k užití jiného odstavce při mimořádném snížení trestu.

„Kdyby bylo akceptováno, hrozilo by obžalované nejméně pětileté vězení a takový trest považuji za nepřiměřeně přísný. Ten by si nezasloužila,“ vysvětlil Kandráč.

Foto: Petr Marek, Právo

Šárka Groerová u olomouckého vrchního soudu

K VS se kauza dostala už podruhé. Poprvé to bylo loni v červenci, kdy stejný verdikt KS na podnět státního zástupce zrušil a vrátil mu případ k novému projednání.

Vše se odehrálo 11. května 2013 poté, co žena navštívila bývalého partnera v jeho bydlišti v Dlouhomilově na Šumpersku. Pod záminkou očkování proti tetanu mu tehdy píchla již několik let prošlý lék, kterým anesteziologové pacientům před operací oslabují dýchací svalstvo. Po jeho aplikaci se člověk může udusit.

Foto: Petr Marek, Právo

Šárka Groerová u olomouckého vrchního soudu

Látku nejprve aplikovala bývalému partnerovi do ramene a potom i sobě do svalu na noze. Pak mu ale řekla, že do jedné hodiny zemře, a odešla. Muž se lekl, přivolal si včas záchrannou službu a nebezpečný zákrok bez následků na zdraví přežil. Po aplikaci měl dvojité vidění, křeče a problémy s dýcháním.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám