Hlavní obsah

Zatmělo se mi před očima, řekl soudu po útoku sekyrou na pošťáka. Hrozí mu výjimečný trest

Právo, Jiří Šolc, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Ten den zaskakoval za nemocného kolegu. Jeden z balíčků měl 22letý pošťák dodat i na adresu v Mokřinách u Aše. Zásilku si přišel k autu vyzvednout jeho spolužák. Ten místo placení za dobírku vytáhl sekeru a na doručovatele a jeho spolujezdkyni zaútočil. Případ z loňského prosince nyní projednává Krajský soud v Plzni. Za pokus o dvojnásobnou vraždu hrozí 21letému Patriku Wächterovi až výjimečný trest.

BEZ KOMENTÁŘE: Obžalovaný mladík před soudemVideo: Jiří Šolc, Právo

 
Článek

Obžalovaný u soudu řekl, že zásilku od začátku neplánoval zaplatit. „Rozhodl jsem se, že si objednám revolver, ale od začátku jsem ho nechtěl zaplatit. Proto jsem měl s sebou tu sekeru, abych pošťáka zastrašil a on mi ho dal. Ale jak jsem viděl, že je tam spolužák, tak se mi zatmělo před očima a ublížil jsem jim,“ vypověděl obžalovaný, který byl již předtím souzen za loupež a krádež.

Objednal si zbraň, za kterou nechtěl platit. Na pošťáka u Aše zaútočil sekerou

Krimi

Podle státního zástupce útok obžalovaný cíleně směroval na obličej a hlavu. „S ohledem na použitou zbraň a razanci útoku si musel být vědom toho, že dvojici může zabít. Že měl v úmyslu se jich zbavit, je zřejmé i z průběhu napadení. Doručovatele mlátil sekerou opakovaně i poté, co již měl balík ve své moci a muž ležel nehybně na zemi. Následně zaútočil na ženu, ačkoliv mu nijak nebránila v útěku se získaným balíkem,“ stojí v obžalobě.

„Poškození si počínali duchapřítomně a některé údery částečně vykryli rukou. Včas se jim také podařilo přivolat pomoc,“ upozornil státní zástupce. Přesto jim útočník způsobil velmi vážná poranění. Oba měli hluboké sečné rány v obličeji a na hlavě.

Přepadená hrála mrtvou, aby si zachránila život. Lupič dostal 17,5 roku

Krimi

„Už když přicházel k autu, věděl jsem, kdo to je. Řekl mi, že jde vyzvednout balík pro kamaráda. Sáhl jsem pro něj do auta, a když jsem se otočil, abych mu ho podal, byl napřažený se sekerou a praštil mě do hlavy,“ popsal již dříve napadený.

Zaútočil na dívku

Po první ráně ztratil na chvilku vědomí. „Probral jsem se v příkopu. Stál nade mnou a chtěl mě znovu praštit. Vykryl jsem úder rukou a pak jsem se snažil dostat k nejbližšímu baráku, kde jsem zvonil a bouchal na dveře,“ popisoval pošťák.

Když mu otevřela majitelka domu, popsal jí, co se stalo. „Nejprve jsem slyšela zvenku nějaký křik. Pak se ozvalo bouchání na dveře. Za nimi stál pošťák, držel si rukama hlavu a byl celý od krve. Říkal, že ho napadl muž se sekerou a ať zavolám pomoc. Dále se zmínil, že v autě je ještě jeho přítelkyně,“ líčila v přípravném řízení svědkyně.

Osmnáctiletá dívka z poštovního vozu se snažila útok na partnera zastavit. „Viděla jsem, jak k autu přichází nějaký muž a na partnera mává. Nijak jsem tomu nevěnovala pozornost. Odepisovala jsem sestře na zprávu, když jsem si všimla, že přítel leží v příkopu a nad ním stojí muž, který se ho připravuje udeřit sekyrou. Vystoupila jsem z vozu a okřikla ho. On se ke mně rozeběhl, srazil mě na zem, a když se napřahoval k prvnímu úderu, kopla jsem ho do břicha,“ vypověděla. Rozbor útočníkovy krve ukázal, že byl pod vlivem marihuany.

Soud bude pokračovat v dalších dnech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám