Hlavní obsah

Jsem vinen, přiznal žárlivec vraždu dvou lidí na Sokolovsku a rozbrečel se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Čtyřmi ranami z pistole do srdce usmrtil podle obžaloby Miroslav Kumbera (60) z Horního Slavkova na Sokolovsku svoji o 25 let mladší partnerku a jejího údajného milence. Případ dvojnásobné vraždy z počátku letošního roku začal v pondělí projednávat Krajský soud v Plzni. Kumberovi hrozí výjimečný trest.

Muž obžalovaný z dvojnásobné vraždyVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Obžalovaný se k činu před soudem přiznal stejně jako dříve kriminalistům. „Cítím se vinen. Stalo se to tak, jak je to popsané v obžalobě," prohlásil Kumbera. „Nesouhlasím ale s tím, že jsem čin spáchal po předchozím uvážení," doplnil obžalovaný.

Kumbera rovněž souhlasil s trestem 16 let vězení, který navrhl státní zástupce. O samotné vině a výši trestu ale musí ještě soud rozhodnout.

Oba zastřelení pracovali s Kumberou ve stejné firmě, žena tam uklízela, muž byl mistrem. Když Kumbera začal popisovat, co se osudný den stalo, rozbrečel se.

Dva mrtví u auta na odlehlém místě. Policie vyšetřuje vraždu v Horním Slavkově

Krimi

Tragédie se odehrála v polovině ledna nedaleko Horního Slavkova. Obžalovaný muž tam nachytal dvojici v zaparkovaném autě.

„Jel jsem nakoupit a všiml jsem si auta poškozeného a v něm zahlédl Martinu. Nebyl jsem si jist, jestli je to ona, tak jsem jel za nimi přesvědčit se. Když jsem za nimi dojel, začala hádka. Martina ječela, co tam dělám, ať vypadnu. Říkala, že si může dělat, co chce, že si chce užívat. Pak křičela, že jsem v posteli stál za hovno. To jsem neustál," vypovídal Kumbera.

Co dál následovalo, si přesně nepamatuje. „Najednou jsem tam stál se zbraní v ruce. Nevím, kolikrát jsem vystřelil. Vzpomínám si, že jsem si přiložil pistoli k hlavě, ale nedokázal jsem zmáčknout spoušť,“ dodal Kumbera.

Kamaráda uškrtil tkaničkou, jeho tělo hodil do kanálu a vykradl mu byt. Soud mu potvrdil 17 let

Krimi

Podle státního zástupce Jakuba Kubiase byla motivem činu žárlivost. „Začal se s nimi dohadovat o jejich vztahu a poté vytáhl legálně drženou pistoli Tokarev ráže 7,62 mm a dvěma výstřely z bezprostřední blízkosti zasáhl nejprve muže a dalšími dvěma ranami pak ženu,“ popsal žalobce.

Obě oběti zasáhl do srdce, muž i žena na místě zemřeli. Střelec se posléze udal na policii.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám