Hlavní obsah

Kamaráda uškrtil tkaničkou, jeho tělo hodil do kanálu a vykradl mu byt. Soud mu potvrdil 17 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Sedmnáct let se na svobodu nepodívá čtyřiadvacetiletý Jan Bém, který před dvěma lety v Praze uškrtil svého kamaráda tkaničkou od bot, jeho tělo hodil do kanálu a následně mu vykradl byt. Květnový verdikt pražského městského soudu ve středu potvrdil odvolací senát Vrchního soudu v Praze.

Foto: Novinky

Obžalovaný Jan Bém s eskortou

Článek

Odvolací senát v čele s předsedou Robertem Fremrem zamítl odvolání obžalovaného i státního zástupce.

„V dotazované věci byla všechna odvolání jako nedůvodná zamítnuta,“ uvedla na dotaz Novinek mluvčí soudu Kateřina Kolářová.

Bém před dvěma lety pil se svým kamarádem v jednom z barů v pražské Hostivaři. Po nějaké době dostali oba hlad a vydali se do nedalekého fastfoodu.

Cestou ale z neznámých důvodů došlo k potyčce a Bém svého o šest let staršího přítele škrtil asi pět minut tkaničkou od bot.

Známého měl škrtit tkaničkou a pak hodit do kanálu. U soudu přiznal vykradený byt

Krimi

Muž upadl do bezvědomí, čehož Bém využil, prohledal mu bundu a vzal mu telefon a peněženku s platební kartou.

Kamarádovo tělo nakonec Bém hodil do nedalekého kanálu a šel se najíst. Bezvládné tělo pak putovalo pět dní pražskou kanalizační sítí v podstatě až na druhý konec města, kde se objevilo v čističce odpadních vod.

Bém se nejprve na policii k činu přiznal. U hlavního líčení ale otočil a odmítl, že by kamaráda zavraždil. Přiznal jen, že ho okradl, pokoušel se na jeho pas vybrat peníze a vykradl mu byt.

Kamaráda škrtil tkaničkou, tělo hodil do kanálu v Praze

Krimi

„Samozřejmě nesouhlasím s obžalobou, neudělal jsem ty skutky tak, jak jsou popsaný,“ prohlásil v květnu Bém.

„Pili jsme, měli jsme nějakej konflikt, víc si nepamatuju, ale určitě bych nebyl schopen někomu vědomě ublížit,“ dodal s tím, že mu je smrti kamaráda líto.

Soud mu nicméně neuvěřil a jeho výpověď označil za nevěrohodnou.

Reklama

Výběr článků

Načítám