Hlavní obsah

Záchranářskou uličkou v protisměru na Jižní spojce měl jet řidič Boltu

Novinky, ok, jap
Praha
Aktualizováno

Muž, který jel záchranářskou uličkou na Jižní spojce v protisměru, by měl být řidič služby Bolt. Podle zákazníka, se kterým Novinky hovořily, jel uličkou, protože spěchal. Novinkám řekl, že neměl na Jižní spojce možnost z auta vystoupit. Případ vyšetřuje policie.

Auto ujíždělo záchranářskou uličkou (video je bez zvuku)Video: HZS Praha

 
Článek

„Řidič, kterého jsem si objednal prostřednictvím aplikace, se mě ptal, zda pospíchám, že on ano. Z té jízdy jsem byl poměrně vyřízený, ale těžko vystoupíte na Jižní spojce. Když jsem pak viděl to hasičské auto, to už jsem se jen modlil," popsal jízdu záchrannou uličkou Petr S., který vozem cestoval jako zákazník.

Novinky oslovily také firmu Bolt, která však zatím nemá o incidentu informace. O případu se údajně dozvěděla od novinářů a vyžádala si podrobnější informace ke zjištění dotyčného řidiče. „Momentálně nemáme od žádného uživatele ani policie nahlášený žádný takový incident,“ řekl Novinkám regionální manažer Boltu pro střední Evropu Roman Sysel.

Řidič ujížděl v protisměru záchranářskou uličkou na Jižní spojce

Krimi

Podle mluvčího policie Jana Rybanského policie dostala jeden podnět, kterým se nyní zabývá, ale blíže se k němu nebude vyjadřovat. „Dotyčnému řidiči hrozí pokuta od 5 až 10 tisíc korun, až roční zákaz řízení a odebrání sedmi bodů,“ konstatoval Rybanský.

Incident natočili hasiči

Na řidiče si ve středu postěžovali hasiči, kteří zveřejnili video. „Záchranářská ulička neslouží k jízdě v protisměru. Záběry jsme předali kolegům policistům,“ uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka.

Nehoda na Jižní spojce se stala kolem desáté hodiny nedaleko ulice Záběhlická. Z dosud nezjištěných příčin se tam srazily tři kamiony. Některé řidiče museli vyprostili hasiči. Tři lidé byli lehce až středně těžce zraněni. Odstraňování následků nehody trvalo několik hodin.

Taxikář v Praze vytáhl z auta nevidomou ženu a hodil ji na zem

Domácí

Během krátké doby je to již druhý incident řidiče služby Bolt. V únoru měl jiný řidič na pražském Žižkově vytáhnout z auta nevidomou ženu, protože nechtěl odvézt jejího vodicího psa. Policie případ řeší jako přestupek. Firma už s taxikářem ukončila spolupráci a ženě se omluvila.

Jižní spojku zablokovala nehoda tří kamionůVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám