Hlavní obsah

Za zřícený strop v plzeňském multikině padla obvinění

– Plzeň • Aktualizováno
Právo, pab

Dva muže ve věku 29 a 43 let stíhá policie v souvislosti s březnovou nehodou v multikině obchodního centra Plaza v Plzni, kde se zřítila část stropu v předsálí.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Trosky stropu v předsálí multikina v plzeňském nákupním centru Plaza

Článek

„Oba jsou obviněni z trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti,“ potvrdila v pondělí Právu mluvčí policie Ivana Telekešová. Odmítla ale sdělit, čím se stíhaní muži provinili.

„Konkrétnější být nemohu, mohlo by to narušit vyšetřování,“ vysvětlila.

Podle ní policie zahájila trestní stíhání na základě svědeckých výpovědí a také závěrů znalců z oboru stavebnictví, zdravotnictví a ekonomiky.

BEZ KOMENTÁŘE: V plzeňském multikině Cinema City v obchodním centru Plaza se zřítila část stropu Video: Jan Švábek, Právo

Pád sádrokartonových podhledů tehdy zranil pět lidí. Podle svědka události Jiřího Nenutila se zřítil sádrokartonový strop ve třetím patře mezi pokladnami a schody ke kinosálům o ploše desítek metrů čtverečních. Ze stropu podle něj začala po odloupnutí sádrokartonů téct voda.

„Z obchodního domu jsme evakuovali asi 800 osob. V kině v době zřícení bylo asi 85 osob,“ řekla tehdy mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám