Hlavní obsah

Za vraždu otce a macechy dostal Nárožný 25 let

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Výjimečný trest v délce trvání 25 let vyměřil v pátek Krajský soud v Ostravě Pavlu Nárožnému za vraždu otce a jeho manželky, ke které došlo v Přerově před bezmála dvanácti lety. Jejich těla se nikdy nenašla.

Foto: Aleš Honus, Právo

Pavel Nárožný u ostravského soudu

Článek

Trest je souhrnný a zahrnuje i dřívější odsouzení Nárožného za přípravu vraždy tety. Komplikovaným případem se přitom soudy zabývají už velmi dlouho a v kauze vraždy otce a jeho manželky Nárožného již dříve dvakrát zprostil olomoucký krajský soud. Vrchní soud ale rozhodnutí pokaždé zrušil, a nakonec případ přidělil Krajskému soudu v Ostravě.

Soud zamítl žádost Nárožného o obnovu procesu

Krimi

„Soud nemá o vině obžalovaného žádné pochybnosti,“ řekl v pátek při vynášení verdiktu soudce Miroslav Mucha.

Manželé z Přerova zmizeli v listopadu 2009, soudy už oba prohlásily za mrtvé. V jejich domě po nich zbyly pouze krvavé stopy na stěnách a podlaze. Obžaloba tvrdila, že pár zavraždil syn společně se svou matkou. Motivy byly majetkové. Původně byli obžalováni spolu, Nárožného matka ale v průběhu řízení zemřela.

Vrchní soud snížil Nárožnému o pět let trest za přípravu vraždy

Krimi

Případ se řešil velmi dlouho, a to zejména díky tvrdošíjné obhajobě Nárožného, který rozporoval každý krok policie a justičních orgánů, měnil advokáty, žádal o výměny soudců, a dokonce podával žaloby na média, která o kauze informovala.

„Obžalovaný zpochybňoval v podstatě vše, a to už od úplného počátku,“ řekl soudce Mucha. Některé návrhy obžalovaného soud označil za obstrukce.

Nezávisle na tomto případu byl Nárožný pravomocně odsouzen za přípravu vraždy své tety. Ženy, která spravovala majetek po jeho zemřelém otci, se chtěl podle obžaloby zbavit v roce 2015. Zvažoval několik verzí, včetně zabití palcátem.

Pomoci mu měla jeho známá, která se ale obrátila na policii a stala se korunní svědkyní. Nárožný vinu po celou dobu popíral a tvrdil, že jde o křivé obvinění. Odsouzen byl k třináctiletému trestu, ale v pátek jej soud zrušil s tím, že uložil právě souhrnný trest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám