Hlavní obsah

Za bezpečnostními dveřmi zůstalo zamčené dítě, hasiči se probourali zdí

Bohuslavice

Kuriózní zásah absolvovali na Nový rok hasiči v Bohuslavicích na Opavsku. V uzamčeném domě zůstalo uvězněno tříleté dítě, a to se zapnutým sporákem. Protože jediným vstupem do domu byly bezpečnostní dveře, jejichž otevření nebylo možné bez vysokých škod, hasiči se museli do domu dostat tak, že rozebrali části zdi.

Foto: HZS MSK

Hasiči se dobývají do zavřeného domu v Bohuslavicích.

Článek

Jak uvedl mluvčí hasičů Jakub Kozák, k akutnímu otevření vstupních dveří rodinného domu byla v sobotu 1. ledna vyslána jednotka profesionálních hasičů z Hlučína o půl třetí odpoledne.

„Hasiči se nejprve pokoušeli dostat dovnitř pomocí běžného vybavení, které v zásahových automobilech pro podobné situace vozí,” uvedl Kozák.

„Vzhledem k tomu, že šlo o bezpečnostní dveře s vysokou bezpečnostní třídou, nedařilo se je jednotce otevřít bez poškození. Než přešli k destruktivnímu postupu, provedli dodatečný průzkum za účelem nalezení jiného řešení,“ dodal Kozák.

Pětiletá dívka na Karlovarsku spadla na Silvestra ze čtyřmetrové výšky

Krimi

Nakonec se podařilo jedním z malých suterénních oken vniknout do garáže a se souhlasem přítomné majitelky rozebrat zeď mezi garáží a domem.

„Jeden ze zasahujících příslušníků se nakonec šikovně protáhl vytvořeným otvorem a vstupní dveře odemkl zevnitř domu. Majitelka si následně převzala dítě a zajistila rovněž vypnutí sporáku. Celý zásah hasičům zabral zhruba půl hodiny,“ přiznal mluvčí.

Upozornil také, že hasiči provádějí podobné zásahy pouze pokud je ohrožen život či zdraví člověka, nebo hrozí-li vysoká škoda na majetku. Obvykle se podaří prostory zpřístupnit bez poškození nebo jen s minimální a snadno řešitelnou škodou.

Matka nepředávala dceru, dostala podmínku

Krimi

„Vždy v takových případech musí být zajištěna přítomnost majitele či nezúčastněné osoby, o zásahu musí být rovněž vyrozuměna Policie České republiky,“ dodal Kozák.

Reklama

Výběr článků

Načítám