Hlavní obsah

Vyhrožoval střelbou v královéhradeckém odběrovém centru. Zanedlouho byl v poutech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Třiapadesátiletý muž vyhrožoval podle policie pracovníkům odběrového centra covid-19 v Hradci Králové. Uváděl, že pokud mu nedají přednost, do nemocnice přijede se střelnou zbraní. Policie ho vypátrala a obvinila.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Policie ve čtvrtek informovala, že muž měl v minulých dnech dvakrát volat do nemocnice v Hradci a dožadovat se odběru vzorku. V anonymním telefonátu navíc hrozil použitím střelné zbraně.

Cizinci v Hradci Králové a Pardubicích ukradli z aut filtry pevných částic za 1,6 milionu

AutoMoto

Policisté ihned po oznámení vyrazili do nemocnice a začali střežit zdravotníky i pacienty. Kriminalisté se zabývali vypátráním podezřelého. Během několika hodin znali jméno volajícího 53letého muže, který byl ale na neznámém místě.

Vodečku jsem pil, mám vás rád, snažil se o hovor se strážníky řidič se čtyřmi promile

Krimi

„Nebyla to však pro kriminalisty překážka, s níž by si neporadili. Pro muže si po krátkém čase dojeli do Pardubického kraje, kde se aktuálně nacházel,“ uvedl náměstek krajského ředitele policie Jiří Karásek.

Na státní svátek pak padlo obvinění z trestného činu šíření poplašné zprávy, za což mu v případě uznání viny může soud uložit s přihlédnutím k nouzovému stavu až osmiletý trest odnětí svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám