Hlavní obsah

Volvo vjíždělo u Mikulova do protisměru, cizinec za volantem měl přes tři promile

Právo, miv
Mikulov

Na silnici I/52 z Pohořelic do Mikulova ohrožoval ve středu riskantní jízdou ostatní motoristy řidič volva. Policisty na něj upozornil telefonát na tísňovou linku. Jak se následně ukázalo, cizinec za volantem řídil silně opilý.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Přijali jsme telefonicky informaci, že po rychlostní silnici směrem na Mikulov jede řidič, který v provozu velmi riskuje. Ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu, a to zejména nebezpečným předjížděním a vjížděním do protisměru,“ uvedla mluvčí policie Kamila Haraštová.

Vyslané policejní hlídky s informací, že se má jednat o vůz zlaté barvy, za pár minut zastavily řidiče ve voze značky Volvo.

„Výsledek odborného měření na alkohol následně objasnil celou situaci. Sedmačtyřicetiletý cizinec nadýchal přes tři promile alkoholu. Při opakované dechové zkoušce se na displeji dokonce objevilo 3,43 promile,“ upřesnila mluvčí.

Cizinec putoval na policejní služebnu. Policisté vyrozuměli státního zástupce a vzhledem k vysoké hodnotě alkoholu řidiče nemine obvinění z trestného činu.

„Zásluhou všímavých řidičů, kterým dění na silnicích není lhostejné, a také díky rychlému zásahu policistů z mikulovského oddělení nedošlo během této riskantní jízdy k žádné dopravní nehodě či jiné nepříjemné události,“ podotkla mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám