Hlavní obsah

Vietnamec týral syny kvůli školnímu prospěchu, tvrdí obžaloba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Učiněné peklo na zemi měli podle obžaloby zažívat s otcem vietnamského původu jeho dva synové. Školáka a předškoláka měl soustavně psychicky i fyzicky týrat, znemožňovat jim kontakt s okolím, trestat za špatné plnění školních úkolů, což nakonec mělo vyvrcholit tím, že jednoho ze synů škrtil opaskem. U brněnského krajského soudu mu za týrání a těžké ublížení na zdraví hrozí až 12 let vězení.

BEZ KOMENTÁŘE: Vietnamec měl týrat syny kvůli školeVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

Podle státního zástupce Jiřího Moravy se třiapadesátiletý Vietnamec týrání dopouštěl v jednom z menších měst na Vysočině od září 2016 do října 2019.

„Zakazoval jim kontakt s cizími lidmi, museli být jen doma, nutil je k poslušnosti, neposkytoval jim adekvátní stravu a nenaučil je hygienickým návykům,“ přednesl Morava.

Mladík po brutálním napadení ochrnul. Soud potvrdil čtveřici tresty až 18 let vězení

Krimi

Dle textu obžaloby na otce naléhala i třídní učitelka staršího chlapce s tím, že taková přísná „výchova“ není akceptovatelná, přičemž jej nabádala, aby synovi umožnil rozvíjet se i mimo vyučování.

„Obžalovaný to však cíleně mařil, přitom věděl, že výrazně překračuje rámce běžné výchovy. A byl srozuměn s tím, že jeho přístup se může odrazit na duševním a fyzickém vývoji dětí,” popisoval Morava.

Foto: Právo

Obžalovaný z týrání svých synů u soudu

„Dál syny urážel a bil, trestal je za údajně špatné plnění školních úkolů. Vše vyvrcholilo v říjnu 2019, kdy syna nejprve škrtil bundou a pak mu kolem krku dal pásek a utáhl ho,“ dodal státní zástupce.

Obžalovaný: Je to pomluva

Obžalovaný rezolutně popřel jakékoli špatné chování a vyjádřeními několikrát přivedl do rozpaků soudního tlumočníka, kterému ovšem nezbylo než senátu v čele s Ditou Řepkovou vše přetlumočit.

„Vůbec mě nezajímá, co tady říká soudkyně. Zajímá mě, kdy se budu moci sejít se syny a starat se o ně, kvůli tomu jsem přišel,“ nehodlal muž projevovat úctu k justici.

Bezdomovci rozdupal hlavu. Za brutální vraždu půjde Vietnamec na 17 let do vězení

Krimi

Pak popsal, jak od něj manželka odešla a on zůstal s dětmi sám.

„Obžaloba je samá pomluva. Já jsem velmi pečlivý, co se týče dětí, jsem v tom lepší než leckteré ženy. Měl jsem přání, aby se syn stal doktorem, je velmi chytrý. Pro děti jsem dělal maximum,“ zdůraznil muž.

Senát čeká před vynesením verdiktu další dokazování v podobě výslechu svědků a provádění dalších důkazů.

Reklama

Výběr článků

Načítám