Hlavní obsah

Ve Vltavě v pražské Troji se večer topili dva opilí muži

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Všechny složky záchranného systému zasahovaly v úterý večer v pražské Troji. Z Vltavy tam pomáhali záchranáři dvěma mužům pod vlivem alkoholu. První do řeky spadl, druhý se začal topit poté, co prvnímu skočil na pomoc.

Záchranka vyjížděla do pražské Troje kvůli tonoucím opilcůmVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Prvotní informace, kterou policisté dostali, byla, že se ve Vltavě poblíž ulice V Podhoří topí muž pod vlivem alkoholu. „Na pomoc mu do vody skočil další muž, rovněž pod vlivem alkoholu, který se však podle všeho začal topit také," řekla Novinkám policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Na místo vyrazili policisté, hasiči i záchranáři. Ti na místo vyslali hned několik svých posádek.

Megafon a majáky. Policisté se strážníky vyklidili pražskou náplavku

Krimi

Oba muže vytáhli z vody svědci, kteří přejížděli na přívozu z Podbaby do Troje. Na břehu si pak oba muže převzali do své péče záchranáři. „Oba pacienti byli mimo ohrožení života a po vyšetření byli převezeni do nemocnice," sdělila mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Ještě předtím však museli záchranářům asistovat policisté, protože muži začali být vůči posádkám záchranky agresivní.

Teplé počasí opět táhlo Pražany ven. Zábavu na Žižkově utnula policie

Domácí

„V době našeho příjezdu již byli oba muži z vody venku a byli v péči záchranářů. Posilové jednotky proto byly odvolány zpět na své základny," řekla mluvčí hasičů Kateřina Suchánská.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Záchranka vyjížděla do pražské Troje kvůli tonoucím opilcům.

Reklama

Výběr článků

Načítám