Hlavní obsah

V Přerově loupil dvanáctiletý chlapec

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Přerovským kriminalistům se podařilo dopadnout lupiče, kteří loni na Silvestra večer napadli a okradli ve městě dva mladistvé. Jedním z pachatelů je dvanáctiletý kluk, jeho komplicem byl o devět let starší muž, který už má za sebou násilnou trestnou činnost. Informovala o tom policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K loupeži podle ní došlo u fontány v blízkosti křižovatky ulic Komenského a Šířava. Pachatelé přišli k mladistvým a pod pohrůžkou násilí chtěli, aby jim vydali věci, které měli u sebe – přenosný reproduktor a mobilní telefon.

Nájemník v Přerově vyhrožoval lidem. Dorazil pyrotechnik, policie evakuovala dům

Krimi

„Jeden z nich to odmítl se slovy, že jim nic nedá, a hned za to od jednoho z pachatelů schytal několik ran pěstí do obličeje a hlavy. Ze strachu o zdraví dal pak obě požadované věci agresorům. I přesto, že jim požadované věci vydal, dostal od druhého pachatele kopanec. Oba útočníci pak velmi rychle z místa napadení utekli,“ uvedla mluvčí.

Policistům se podařilo lupiče odhalit minulý týden. „Starší z nich byl zadržen,“ konstatovala Zajícová s tím, že soud v jeho případě akceptoval návrh na uvalení vazby. Hrozí mu až deset let vězení.

„Jednání nezletilého je nadále v šetření, ale vzhledem k věku podezřelého je trestní stíhání nepřípustné, proto bude případ z naší strany odložen,“ doplnila policejní mluvčí.

Sedmnáctiletý hoch ohrožoval zbraní lidi v Přerově, pak je napadl

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám