Hlavní obsah

V Praze bouraly dvě sanitky, v nemocnici skončilo sedm lidí

– Praha • Aktualizováno
Novinky, jap

V Plzeňské ulici v Praze bouraly v pátek odpoledne po 17.00, nezávisle na sobě, dvě sanitky. Do nemocnic bylo po nehodách převezeno celkem sedm lidí. Nehody v odpolední dopravní špičce zkomplikovaly provoz u křižovatky ulic Plzeňská a Musílkova.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda sanitek v PrazeVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

V Plzeňské ulici, u křižovatky s ulicí Nad Zámečnicí, se stala nejprve nehoda, při které narazil řidič dodávky zezadu do sanitky.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Nákladní auto nabouralo do sanitky na Plzeňské ulici v Praze

„Záchranáři tou dobou převáželi do nemocnice pacientku. Při nehodě byl lehce zraněn řidič dodávky, kterého záchranáři převezli do motolské nemocnice. Do stejné nemocnice převáželi také původně vezenou pacientku a jednoho ze svých kolegů, na vyšetření," sdělila mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Přivolaní hasiči zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem a asistovali policistům.

O chvíli později se o několik desítek metrů dál, rovněž v Plzeňské ulici, stala nehoda další sanitky. Ta zatím z neznámých příčin nabourala do sloupu.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Nabouraná sanitka na Plzeňské ulici v Praze

„Tato posádka původně převážela matku se šestnáctiletým chlapcem. Při nehodě utrpěl jeden ze záchranářů středně těžká zranění v oblasti zad, páteře a ramene. Druhý záchranář byl zraněn lehce a do nemocnice byl převezen k dalšímu vyšetření. Stejně tak byla do nemocnice převezena žena s chlapcem. Chlapec se při nehodě nezranil, žena utrpěla zranění lehkého charakteru," doplnila mluvčí.

Kvůli nárazu sanitky do sloupu musel být v místě nehody přerušen tramvajový provoz. Dopravní podnik nasadil náhradní autobusovou dopravu. provoz byl opět obnoven kolem 18.30. Místem už mohou projíždět i automobily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám