Hlavní obsah

V hádce vytáhl na spolužáka nůž

Právo, Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Případ napadení nožem mezi žáky jedné ze základních škol na Uherskohradišťsku řeší od středy tamní policisté. Nůž na žáka osmé třídy vytáhl přímo ve škole o rok starší, 15letý chlapec a zasáhl ho do lokte. Přestože mu způsobil jen drobné škrábnutí, hrozí mu teď trestní postih.

Foto: Jiří Smutný
Článek

"Dotyčný chlapec způsobil napadenému školákovi nepatrné poranění, které si nevyžádalo lékařské ošetření. Měla tomu předcházet hádka, při které útočník mladšího chlapce napadl pěstí a nakonec na něj vytáhl nůž s asi pěticentimetrovou čepelí.

Vyšetřovatel nyní provádí výslechy a zvažuje, jestli se útočník dopustil trestného činu. Mohlo by se jednat buď o násilí proti skupině obyvatel a jednotlivci, nebo výtržnictví či ublížení na zdraví," uvedla mluvčí hradišťské policie Jitka Zámečníková.

Podle informací Práva mělo ke konfliktu dojít v prostoru šaten během přestávky. Startovacím momentem se přitom stalo obyčejné kopnutí do aktovky. "Já k tomu žádné informace podávat nebudu," reagoval ředitel školy a zavěsil telefon. "Ten kluk nůž u sebe nosívá, to se o něm ví. Já se ho ale kvůli tomu nebojím, on je takový slušný," svěřila se Právu před školou jedna ze žákyň.

"Já jsem slyšela, že se mu ten druhý kluk posmíval a že ho urazil," doplnila ji další školačka. "Útok nožem ze strany tak mladého chlapce bych obecně považoval za další důkaz toho, co se ví už delší dobu, že brutalita u dětí vzrůstá," komentoval to policejní psycholog Antonín Jakeš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám