Hlavní obsah

V Dubí hoří hotel, kde se scházely špičky ČSSD

– Dubí • Aktualizováno
Právo, Karel Otcovský

Sedm hasičských jednotek likviduje od časného čtvrtečního rána požár bývalého hotelu Corrado v Dubí na Teplicku. V tom se svého času scházely špičky sociální demokracie včetně expředsedy Jiřího Paroubka.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Požár zachvátil zejména střechu objektu.

Článek

Plameny zasáhly vyšší patra objektu a zejména střechu. „Požár byl nahlášen před čtvrtou hodinou ráno, na místě bylo zjištěno více ohnisek,“ řekl Právu mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan.

Vlastníkem hotelu byl několik let Václav Prokeš, blízký přítel bývalého předsedy ČSSD v Ústeckém kraji Petra Bendy. V podniku, ve kterém podle policejních záznamů nabízely čas od času své služby prostitutky, byly do roku 2008 několikrát pořádány stranické akce, kterých se nejméně jednou zúčastnil i tehdejší předseda Paroubek.

Loni v listopadu objevila policie v druhém patře objektu pěstírnu marihuany. Na místě tehdy zajistila pět tisíc rostlin konopí za pět miliónů korun a zadržela tři Vietnamce, kteří se o rostliny starali. To už nemovitost patřila společnosti Corporeal Property Invest, jejímž záměrem bylo přebudovat hotel na soukromé nadstandardní ubytovací zařízení pro seniory.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Požár zachvátil zejména střechu objektu.

„V noci se tady scházeli feťáci a bezdomovci,“ řekla Právu nynější majitelka objektu Vlasta Motlová. Přes den se podle ní v objektu intenzivně pracovalo na zprovoznění avizovaného domu pro seniory s názvem Pohoda.

"Pokládalo se linoleum, vše směřovalo k podzimnímu otevření. Už se hlásili i první klienti,“ posteskla si Motlová, která je přesvědčená, že objekt někdo úmyslně zapálil.

To nevylučují i hasiči, kteří v budově našli kanystry s benzínem. „Podezření existuje, skutečné příčiny požáru ale odhalí až následné vyšetřování,“ dodal Marvan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám