Hlavní obsah

V Českém Švýcarsku hoří les, turisté tam prý házeli dělbuchy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Národním parku České Švýcarsko hoří les pod Gabrielinou stezkou. Na hašení se podílí policejní vrtulník z Prahy. Cesta z Mezní Louky na Pravčickou bránu je uzavřená. Ohroženi jsou nedaleko hnízdící sokoli. Řekl to mluvčí správy národního parku Tomáš Salov.

Foto: HSZ Ústeckého kraje

Čtyři hasičské jednotky a vrtulník LS PČR zasahují u požáru lesa v Národním parku České Švýcarsko. Požár je v nepřístupném skalnatém terénu. Rozloha požáru je cca 50 x 200 m. Byl vyhlášen 2. stupeň pož. poplachu.

Článek

„Hoří v národním parku pod Gabrielinou stezkou v oblasti Černého gruntu,“ uvedl Salov. „Požár ohrožuje stanoviště sokola stěhovavého, který hnízdí 300 metrů od hořícího místa,“ řekl.

Česká televize uvedla, že na místě se předtím, než požár vypukl, pohybovali dva opilí němečtí turisté. Házeli pyrotechniku a dělbuchy. Strážci parku je vypátrali a předali policii. Policie je na místě a vyslýchá všechny, kteří by mohli mít s požárem nějakou spojitost, řekla mluvčí krajských policistů Veronika Hyšplerová.

Na Hodonínsku řádil sériový žhář. Když měl vztek, zapálil les

Krimi

Hoří na ploše zhruba 50 krát 200 metrů. „„Není to zatím svým rozsahem velký požár, ale hraje tam roli, že je to v nepřístupném terénu, a to bude těžké,“ doplnil mluvčí Faják. Dodal, že na místě jsou zatím čtyři hasičské jednotky a setrvají tam možná do čtvrtka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám